Børnebibliotekar Sofie Funder Allermann

Sofie anbefaler: Den utrolige historie om…

Ja faktisk næsten alt, hvad du kunne tænke dig.

I bogserien ”Den utrolige historie om…” kan du dykke ned i en masse spændende historiske emner. Du kan læse om mammutjægere, riddere, den første flyvemaskine og meget mere. I alle bøgerne bliver du taget i hånden, og får formidlet historiske begivenheder og tider på en spændende, levende og inddragende måde, for både børn og voksne.

Jeg har med stor glæde læst ”Den utrolige historie om vikinger” og ”Den utrolige historie om Pompeji”. Begge bøger, som inviterer dig ind i historien. Bøgerne lægger op til, at du forestiller dig, at du er med i historien ved eksempelvis at være en viking på togt eller en slave i Pompeji 79 e.kr. 

Bøgerne er alle delt op i korte kapitler, som giver en bred forståelse af tiden, begivenhederne og hvordan man levede den gang. Vi kommer godt omkring emnerne, og får informationer som for eksempel at man som viking ikke skal bo lige ved siden af byens garveri, hvor de laver læder ud af dyreskind – det stinker nemlig helt forfærdeligt, eller at det er en god ide at indsmøre sine gedeskindstøvler i fedt et par gange om ugen, så de bliver vandtætte. 

Der er drysset med fakta, gode råd og ikke mindst fine tegninger i bøgerne. Bøgerne har mange illustrationer som i tegneseriestil er med til at forklare bogens handling og fakta, på en sjov og anderledes måde. Illustrationerne gør, at der er masser at gå på opdagelse i og tale om på de enkelte sider. Faktisk minder stilen mig lidt om tegneserierne om Asterix og Obelix, med sjove karakterer og flotte farver.

Bøgerne vil være gode til oplæsning og vil kunne sætte gang i samtaler derhjemme.

Selvom bøgerne på mange måder minder om billedbøger, skal de ses mere som en tegneserie/fagbog, og de vil være gode til alle på 8-12 år.

Rigtig god fornøjelse med al den utrolige viden, som findes i disse bøger.

Materialer