Skal vi spå om fremtiden?

Som tingene er for tiden, så ville man kunne tjene formuer, hvis det var muligt at spå om fremtiden. Tænk, hvis vi kunne forudsige, hvornår corona og restriktioner var fortid! Sådanne evner har vi desværre ikke. Til gengæld har vi i BØRNEVÆRKSTEDET leget med en gammel klassiker, nemlig spåkoppen.

Mange vil kunne huske den fra deres barndom, hvor man kunne skrive alverdens spådomme eller små udfordringer, under flapperne. Personligt kan jeg huske, at jeg engang selv blev stillet i udsigt, at jeg ville få en kanin, men samtidig måtte jeg også lidt den tort, at jeg skulle fortælle, hvem jeg var vild med.

Spåkopper er sjove at lege med. Det er et godt værkstøj til at øve sig i at skrive sine egne spådomme under flapperne, og det er også god øvelse i at stave og tælle, når man skal ”flappe sig igennem” først et navn, så nogle tal eller farver, og så til sidst spådommen.

Det er vores egen dygtige Ingeborg, der har lavet BØRNEVÆRKSTEDETs spåkopper. Vi har kigget lidt til litteraturen, og udformet dem som dyr, I vil kunne genkende fra forskellige fortællinger. Der er eks. en grævling, som nogle forældre kender fra historierne om Amalie eller Hr. Grævling fra ”Vinden i piletræerne”. De mindre familiemedlemmer vil genkende Peter Pedal og katten Findus fra ”Peddersen og Findus”. Så kan man jo aftale, at første runde med spåkoppen er at stave til Findus, og så kan man se, hvilke udfordringer, der så leder en helt ind til en spådom, udfordring eller måske visdomsord, som I helt selv kan finde på.

Du kan se i denne video, hvordan du folder din spåkop: 

BØRNEVÆRKSTEDET ønsker alle et rigtig godt nytår, og vi håber, 2021 kommer til at byde på en masse skønne spådomme og ønsker, der går i opfyldelse.