Sådan skaber du læselyst for dit barn

14.09.18
Du kan som forældre vise dit barn vejen til lystlæsning, og dermed vise at læsning kan være andet end lektier.

Når dit barn pludselig finder glæden ved læsning, vil du mærke stolthed langt ind i dit forældrehjerte.

Fra den ene dag til den anden, vil dit barn pludselig finde den altopslugende glæde ved at læse, ikke bare læse lektien i læsebogen, men den ægte glæde ved at læse af lyst. Den slags hvor man helst vil læse om morgenen når man ligger længe i sengen, og igen om aftenen til langt ud i se sene timer, og helt UDEN at nogen har bedt én om at læse. Men simpelthen bare fordi man kan, fordi bøgerne er skrevet, fordi historierne venter, fordi personerne skal tydes, fordi forsiderne skal tolkes, fordi følelserne skal mærkes, serierne følges og oplevelserne læses.

Børnebøger er skrevet i alle genrer, alt fra venindebøger til gyserbøger, hestebøger, eventyrbøger og fantasy. Og når dit barn er kommet ind i vanen med at lade sig opsluge af bogens verden, lidt hver dag, så vil barnet lappe læsningen i sig, som fløde på jordbær.

Du kan som forældre danne rammerne for en læselivsstil hjemme hos jer, med hygge, oplevelse, tilfredsstillelse, inspiration, afslapning, motivation og fællesskab.

5 tips fra børnebibliotekaren:

  1. Tag dit barn med på biblioteket – vis dem alle de flotte forsider, og spørg gerne bibliotekaren
  2. Lad bøger ligge fremme i hjemmet; tegneserier, romaner, fagbøger om haven, gaming, prinsesser eller skateboards.
  3. Indfør en ny afslapningstime i familien, hvor du og dit barn sidder med en bog, ved siden af hinanden.
  4. Spørg til dit barns bog; hvad handler den om? Hvad er det bedste?
  5. Lad barnet købe en flot notesbog efter eget valg, hvor barnet skriver hvilke bøger der er læst. Det kan motivere barnet til at fortsætte.
Tags