Så er den her - bogen alle taler om!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.06.16
En debutant, der har skrevet i hemmelighed - en tyk bog med en fascinerende forside - en spændende historie, der rummer moderne gymnasieliv og gammelnordisk mytoligi - en fantasyroman, der lander på hylderne med strålende anmeldelser i ryggen. "Ravnenes hvisken" af Malene Sølvsten er årets danske fantasybog - for unge og voksne.

17-årige Anne bor i Nordjylland, og er en outsider blandt de andre gymnasieelever. Hun er den meget karismatiske hovedperson i debutanten Malene Sølvstens bog "Ravnenes hvisken". Det er den 700 sider tykke, første del af en fantasytrilogi, som har spænding, kærlighed, nordisk mytologi og fantasyelementer; og alt er utroligt velskrevet, og med personer, der lever og er helt igennem troværdige. (Jeg har læst det første kapitel i en snigpremiere, så jeg er sikker på, at der er hold i al den ros, bogen har fået). Forfatteren holdt det meget længe hemmeligt, at hun skrev på en bog (samtidig med sit arbejde i Finansministeriet), og det på trods af at bogen er så tyk, og desuden er første del af en trilogi!

Alle anmeldere har været udelt begejstrede, og det bliver uden tvivl årets (måske mange års?) danske fantasyroman. Jeg glæder mig som til juleaften til den dag, den ligger på mit bord; det er ikke sikkert familien kommer til at se så meget til mig indtil jeg har læst den.

Bogen er for de store fantasylæsere - og selvfølgelig også for alle os voksne, som stadig elsker gode - aldersløse - fantasyromaner.

 

Materialer