Pia anbefaler: 80'er klassikere i nye klæder

Glæd jer forældre! For nogle af de mest populære børnefilm nogensinde, udkommer nu som billedbøger!

Carlsens filmklassikere er en ny serie, hvor nogle af de største kultklassikere fra det store lærred genfortælles i billedbogsformat for børn.

Det at være fælles om en bog kan give noget helt magisk i en familie, og med det rigtige valg af børnebøger kan højtlæsning vise sig at være rigtig sjovt, også for de voksne!

E.T. 

Forsiden af bogen E.T.
Foto: E.T. af Melissa Mathison, baseret på filmen af Steven Spielberg, ill. af Kim Smith. Forlaget Carlsen

Den eventyrlige historie om det lille rumvæsen E. T. og hans ven Elliott er en tidløs klassiker, som vil begejstre børn og voksne i alle aldre.

Historien følger Elliott fra den dag, han finder E. T. og tager ham med hjem. Det er ikke sådan helt nemt at skjule et rumvæsen for sine forældre eller de slemme mænd, som vil fange E. T. Men der opstår en helt speciel forbindelse mellem Elliott og E.T. og undervejs lærer de begge om mod, venskab og fantasien kraft. Fra ca. 4 år.

 

Tilbage til fremtiden

Forsiden af bogen Tilbage til fremtiden
Foto: Tilbage til fremtiden baseret på filmen af Robert Zemeckis og Bob Gale, ill. af Kim Smith. Forlaget Carlsen

Den spændingsfyldte historie om Marty McFly er en tidløs klassiker. Vi følger Marty, da han rejser tilbage i tiden, møder sine forældre (som på det tidspunkt kun er teenagere) og da han lærer sin egen far at forsvare sig mod skolens bølle. Alle de bedste øjeblikke fra filmen er med, og læserne kan glæde sig til at genopleve tidsmaskinen Delorean, den skøre videnskabsmand "doc" Brown og den hæsblæsende, lyn-fulde afslutning på historien. Bogen er endnu ikke udkommet, men er på vej! Fra ca. 4 år.

 

Home Alone

Forsiden af bogen Home Alone
Foto: Home Alone baseret på filmen af John Hughes og Chris Colombus, ill. af Kim Smith.

Vi husker alle den fantastiske historie om 8-årige Kevin og hans mærkværdige juleferie.

Kevins højeste juleønske er, at hans familie skal forsvinde. Men han havde aldrig troet, at det ønske rent faktisk skulle gå i opfyldelse! Da Kevin pludselig er helt alene, bliver det en noget anderledes jul end normalt. Først nyder han det i fulde drag, men pludselig skal han kæmpe mod indbrudstyve, hvilket godt kan kræve en del opfindsomhed. Og når det kommer til stykket, er det måske egentlig meget rart at være sammen med sin familie til jul. Bogen er endnu ikke udkommet, men er på vej! Fra ca. 4 år

Pia Nyborg
Pia Nyborg
17.07.19