Nyt tema i BØRNEVÆRKSTEDET: Vruum! Vruum!

Kig forbi Børnebibliotekets kreabord og byg dine egne maskiner i genbrug!

I foråret havde vi robotter som tema, og det var virkelig populært. Derfor syntes vi, det kunne være sjovt at gentage lidt af succes’en, men nu med maskiner i stedet. Vi har selv startet temaet med at lave eksempler på biler og toge. Det er sjovt at få en toiletrulle eller kæmpe gren til at blive til en racerbil, der drøner ud over rampen. Og det er lidt af en øvelse at få lavet de kroge, der skal sørge for, at alle vogne kommer med toget. Men det kan sagtens lade sig gøre, når man bruger sin fantasi og går på opdagelse i alle materialerne.

Vi stiller alt muligt genbrugsguld til rådighed – der vil være gamle propper, låg, skruer, kroge, ståltråd, fjedre, kapsler, knapper og snore - blandt meget andet. Tag din ven med under armen og lav hver jeres sjove maskine, og så kan I tage dem med ud på vores legeplads og se, hvis maskine, der bare tordner derudaf.

Vi glæder os til at se dig :-)

Verdensmål

I BØRNEVÆRKSTEDET har vi fokus på FN’s 17 Verdensmål, og vi tænker meget over, hvordan vi kan genbruge materialer eller benytte materialer, som er bæredygtige, samt giver os mulighed for at tænke over et ansvarligt forbrug. Dette tema med at bygge maskiner lader børnene gå på jagt i ”gammelt skrammel” og give det nyt liv i form af biler, tog eller andre maskiner. Vi håber, at temaet kan anspore nogle gode snakke om teknologi og innovation. Alt sammen, mens I sidder og hygger jer.