Skærmbillede fra webserien "Suget ind"

Ny webserie inspirerer børn til læsning

14.01.21
eReolen Go har for nyligt lanceret de første afsnit af webserien ”Suget ind”, der skal booste læseglæden hos de 7-12-årige. Serien udkommer på YouTube og på eReolen Go’s app og hjemmeside.

Hvordan styrker man læseglæden hos børn? Ét bud er at lave litteraturformidling på børnenes præmisser i et format, som børnene foretrækker og forstår.

”Suget ind” er en spritny webserie inspireret af populære formater fra bl.a. YouTube og DR Ultra. Serien er en del af en større omlægning, hvor eReolen Go’s skriftlige formidling overgår til video. Med “Suget ind” er det ambitionen at give børnene et tilbud, som hidtil har manglet: Nemlig relevante boganbefalinger i øjenhøjde på de platforme, hvor børnene i forvejen færdes.

Børnene kommer til orde

Første sæson af ”Suget ind” består af 18 korte og skarpe afsnit fulde af sjov, bøger og gode snakke om, hvorfor det er fedt at læse. Seeren inviteres ind i bøgernes verden af tv-vært og biblioteksformidler Rasmus Ott, men det er især børnene selv, der kommer til orde og fortæller om deres læseglæde og deres bedste, sjoveste, pinligste og mest uhyggelige læseoplevelser. Undersøgelser af børns læsevaner peger nemlig på, at børn helst vil have boganbefalinger fra andre børn. Med “Suget ind” er det ambitionen at facilitere samtaler om bøger og læsning – blandt børnene selv.

Serien kan ses på eReolen Go’s app og website, og hver mandag og fredag udkommer et nyt afsnit på eReolen Go’s YouTube-kanal.

”Suget ind” er skabt i samarbejde med produktionsselskabet Big Brain Productions.

Om eReolen Go

eReolen Go er bibliotekernes streamingtjeneste med ebøger og lydbøger til børn i alderen 7-12 år.

eReolen Go giver adgang til flere end 20.000 titler, som kan tilgås med folkebibliotekslogin eller UNI-login.

Tjenesten er i rivende udvikling, og i 2020 har flere end 115.000 børn lånt bøger på eReolen Go. Dette skal ses ifht. 2019, hvor tjenesten havde ca. 80.000 brugere.

Læs mere om adgang til eReolen GO! her på bibliotekets hjemmeside.