Når en sort kat krydser din vej…

At gå under en stige betyder uheld, en hestesko bringer lykke, djævelen får dig til at nyse, og når en sort kat krydser din vej, så vend straks om og find en anden vej. Det handler alt sammen om hverdagens overtro.

Men hvorfra stammer overtroen og disse mystiske vaner? Og hvorfor krydser vi stadig fingre, når vi vil ønske nogen held og lykke, undgår at træde på stregerne på fortorvet, og spytter på de nye rulleskøjter? 

Vi skal mange hundrede år tilbage i tiden for at finde overtroens grundstamme, de første overtroiske ritualer og varsler om fremtiden. Livet i de gamle dage var hårdt og uberegneligt. Mange døde uden at man vidste hvorfor. Og så var det en tid, hvor man troede på hekse og djævle og andre overnaturlige væsener. Folk i gamle dage havde derfor brug for lidt magi i hverdagen, der kunne beskytte dem mod det onde, og bringe dem held og beskyttelse.

Man fandt derfor på en række ritualer og varsler, der kunne afværge ulykkerne, beskytte mod ånde ånder, og give lidt held og lykke med på vejen. Og så blev uhyggelige historier om overnaturlige kræfter naturligvis også fortalt i stearinlysets skær - om alt det mellem himmel og jord, der ikke lige er en logisk forklaring på. Disse historier er i århundreder blevet fortalt videre fra generation til generation, og er nu landet i din generation… så kryds fingre, hvis du vil være på den sikre side…

Vi har samlet en god stak magiske bøger sammen til dig, hvor du kan blive klogere på alt, hvad du har brug for at vide, lige fra overtroiske ritualer, vigtige huskeregler og magiske tal til vilde varsler, mytiske væsener og dyrenes hemmelige kræfter. 

Læs bøgerne i lommelygtens skær under dynen – hvis du tør!

Og PS. spyt 3 gange over venstre skulder, hvis en sort kat krydser din vej!

Når en sort kat krydser din vej
Når en sort kat krydser din vej