Børn i forskellige læsestillinger til Silent Reading Online

Intet kan stoppe Hillerøds læseglade børn!

Normalt mødes børnene på biblioteket i Hillerød til Silent Reading, hvor de læser sammen. Men da vi desværre var nødt til at aflyse alle vores arrangementer i januar, pga. den særlige situation med COVID-19, måtte vi tænke i en anderledes og kreativ løsning.

Onsdag den 13.januar 2021 skrev vi derfor bibliotekshistorie, da Silent Reading første gang gik online via kommunikationsplatformen Teams, hvor vi afprøvede en helt ny måde at læse sammen på – Silent Reading ONLINE!

Vi var meget spændte på, hvordan det ville gå! Hvordan ville det fungere med stillelæsning på en skærm, og ville vi kunne skabe lige så hyggelige rammer, som vi plejer, når nu det hele skulle foregå hjemmefra?

Det gik dog heldigvis over al forventning! 12 børn havde meldt sig til, og de var alle glade for at se hinanden igen, ligesom denne børnebibliotekar også havde glædet sig til at se alle sine søde silent readers igen!

Trods lidt startvanskeligheder med lyd og kamera, og en lidt desperat børnebibliotekar, der forsøgte at få styr på det tekniske, lykkedes det heldigvis til sidst, at få alle på skærmen, og så var vi ellers helt klar til stillelæsning, hygge og fordybelse! Børnene havde gjort det super hyggeligt og behageligt derhjemme; nogle havde bygget de hyggeligste læsehuler, mens andre havde sat sig godt til rette i gamerstolen, på sofaen, og på børneværelset, komplet med gode bøger, bløde tæpper og puder, lækre snacks og saftevand.

Det blev til den hyggeligste omgang Silent Reading på skærmen! Og selvom det blev en meget anderledes oplevelse, end vi er vant til, syntes børnene også, at det var en god og sjov oplevelse, og de er alle glade for, at de fortsat kan mødes med deres silent reading venner og dele en fælles læseoplevelse. Og så er alle børnene klar på at være med online igen – selvom de også glæder sig til, at vi igen kan mødes fysisk på biblioteket – det håber vi bliver meget snart!

Flere af vores silent readers har efterfølgende skrevet lidt om, hvordan deres oplevelse med Silent Reading Online har været, og samtidig har de sendt de skønneste billeder af sig selv, og deres yndlingslæsesteder derhjemme. Læs hvad børnene skriver, og se deres billeder her nedenfor.

Tusind tak til alle jer seje silent readers! Sammen læser vi hver for sig!

Vil dit barn deltage?

Da alle arrangementer desværre også er blevet aflyst i februar, afholder vi Silent Reading Online igen 10. februar og 24. februar kl. 16-17.

Læs mere om datoer og tilmelding under Det sker her på hjemmesiden.

Silent Readers oplevelser

”Min lillebror og jeg, syntes at Silent Reading Party Online er sjovt fordi, man stadig kan møde børn, som også godt kan lide at læse, ligesom os selv, bare på en skærm. Det er en smule underligt, men det virker faktisk godt. Folk opfører sig pænt og det er hyggeligt at se de andre på skærmen. Og vi fik heldigvis stadig en skål slik, mens vi læste. Vi syntes, at det er en god ide, at Biblioteket her under corona, stadig holder Silent Reading Party, bare over Teams. Det er rigtig dejligt, og vi håber det fortsætter, når vi nu skal være hjemme til d. 8. februar. ”

Constantin & Theodor (8 og 10 år)

"Vi syntes det var mærkeligt, sjovt, og meget hyggeligt, men det var ikke det helt samme som det normale, som når vi er på biblioteket. Det var rart at se de andre igen, det har vi nemlig savnet og når vi bare så på dem, blev man helt glad og følte man var på biblioteket og læste. Så der, hvor man bare kiggede op og så de andre, gav os bare et smil på læben. Ja vi vil selvfølgelig gerne være på biblioteket, men det var også rart at være derhjemme, men vi vil helst over og læse på biblioteket sammen med de andre og dig."

Thea & Ida (9 og 7 år)

”Det var sjovt at være med til online Silent Reading party. Det var et godt arrangement.
 Men jeg foretrækker at være fysisk på biblioteket. Tak for i dag.”

Abdulraheem (10 år)

”Det var sjovt men meget anderledes at deltage i et virtuelt Silent Reading party møde i dag. Det var rart at se de andre deltagere, selvom jeg jo ser de fleste af dem dagligt i skoleteam :) Jeg er rigtig glad for at deltage i Silent Reading parties da jeg jo elsker at læse men også godt kan lide at hænge ud med mine venner. Så det er en rigtig god ide I har fået der. Jeg glæder mig til [næste gang].”

Daniel (10 år)

"Rasmus siger tak for en hyggelig time. Han synes, det var dejligt, at se nogle andre end dem fra sin klasse, også selvom det var på Teams :)"

Rasmus (10 år)

”Tak for i dag. Det var en god oplevelse at være med til Silent Reading online. Der var ikke så meget forskel, fordi vi er blevet vant til, at vi bruger teams til hjemmeundervisning. Forskellen er, at vi ikke mødes med hinanden fysisk, og at der var lige lidt med lyden i starten. Vi glæder os til næste gang og vi håber på, at det snart bliver fysisk, og at vi kan mødes på biblioteket. ”

Jannat & Rida (Begge 10 år)