Hilbert anbefaler bøger fra Buggi

Hvordan finder børn de bøger de gerne vil læse? Det vil Buggi – et helt nyt læsekompas for børn – hjælpe dem med!

Buggi er et værktøj, der kan hjælpe de 8-12 årige med at finde gode bøger de har lyst til at læse. Ved hjælp af emojis, der beskriver bøgernes emner og stemninger, får børnene hjælp til at finde de bøger, der handler om lige præcis det, der interesserer dem, og i en sværhedsgrad, der passer til dem.

Pt. ligger der ca. 500 af de bedste børnebøger udvalgt af fagspecialister fra landets skoler og folkebiblioteker, og der vil komme flere til. En stor del af bøgerne kan lånes via e-Reolen GO! enten som e-bøger eller lydbøger. Hilbert, bibliotekets læseglade drage, der pt. er isoleret i bibliotekets kælder, har prøvet Buggi og kommer her med et par bud på gode læseoplevelser til de 8-12 årige. 

Hilbert har en forkærlighed for bøger, der handler om dyr og synes det er vidunderligt at forsvinde ind i en god historie, både de alvorlige og de sjove.

Kaskelotternes Sang

Af Bent Haller
Den første bog han har valgt er ”Kaskelotternes sang”. Bent Hallers smukke og barske historie om hvalungen Tangøje og livet i det store hav, da han bliver væk fra sin flok. Det er en spændende og medrivende historie om kampen for at overleve, men også om forurening af havet som gør det svært for hvalerne at leve.

Bubbi - Den talende hund

Af Morten Münster
Den anden bog Hilbert har valgt er ”Bubbi – Den talende hund” af Morten Münster, en af Danmarks største Youtubere. Han har sammen med forfatter Merlin P. Mann skrevet en sjov historie om Bubbi, der er en helt almindelig hund indtil den dag, hvor en gal videnskabsmand udsætter ham for et eksperiment. Nu kan Bubbi pludselig tale – men er det egentlig sagen, når man bor hos en fyr, der helst bare vil have at alt er normalt? Der er indtil videre 3 bind i Bubbi-serien og ifølge Hilbert er der grinegaranti for hele familien.

 Du kan prøve Buggi her: www.buggi.dk

 God fornøjelse!