Henriettes yndlings-streger

Mine yndlings-streger af tegner og forfatter Stine Spedsbjerg, med humor, hjerte og kant.

Jeg har i flere år været dedikeret fan, og fast læser af onlinetegneserien StineStregen på www.stinestregen.dk. Stine Spedsbjerg er en danske tegneserietegne (se hendes Instagram-profil her), som står bag den delvist selvbiografiske onlinetegneserie, eller som hun selv kalder den – en slags tegnet dagbog, som er fuld af Stine.

Det er med Stines egne ord illustreret navlebeskuelse, og det er mine ord, illustreret navlebeskuelse, når det er allerbedst! Stine har en helt særlig evne til at tage almindelige hverdagssituationer, og alt det, både hun og vi andre, ellers går og tumler med, og forvandle det til en streg, vi alle kan relatere til. Det er nuttet, charmerende, skørt, skævt, sjovt, modigt og stærkt! Jeg elsker hendes lille tegnede verden!

Stine stoppede desværre med at producere flere Stine streger i 2015, men hendes streger kan stadig læses – og genlæses, lige her på StineStregen.dk 

Og heldigvis er Stine ikke færdig med at tegne, hun er bare rykket videre til andre spændende projekter og bøger. Hun er bl.a. forfatteren bag en af mine yndlingsbilledbøger Lilla og Løve, den første bog i en lille samling på foreløbig 4 bøger om pigen Lilla og hendes kat Løve – og dét bliver aldrig kedeligt!

Og så er der Stines seneste børne- og ungdomsbog, som jeg faldt over forleden dag; Myntes dagbog – Ingen venner, hvad nu? En dagbog, hvori Mynte ærligt og humoristisk fortæller om sin hverdag, og illustrerer med sine egne tegninger, kruseduller og dimser.

Man er aldrig i tvivl om, at det er Stines streger, uanset, om det er en tegneserie for de voksne, en bog for børn og unge, eller en billedbog for de små, og det er netop det, der er så fedt! Man kan altid genkende den enkle og dejlige naive streg, og så kan hun altså bare kunsten at formidle med sin særegne humor til både børn og voksne, med hjerte og kant. 

Af Anonym (ikke efterprøvet)
26.03.20