Børnebibliotekarer Sofie og Anne Kathrine står bag Kunstnerteket

Gå på opdagelse i kunsten på biblioteket

Kunstnerteket er bibliotekets helt nye tilbud til børn og deres voksne som på egen hånd nu kan gå på opdagelse i Vandrehallens fantastiske kunstudstillinger

Fantasien har fantastiske vilkår på Hillerød Bibliotek, og det er ikke kun på grund af de mange skønne bøger, eller de inspirerende legeområder i børnebiblioteket. Men også fordi hjertet af biblioteket, den lange gang i midten kaldet Vandrehallen, altid er fyldt med den mest fantastiske kunst. 

Og nu har to af bibliotekets børnekulturformidlere, Sofie Funder Allermann og Anne Kathrine Eckardt, skabt et nyt tiltag, hvor de forskellige kunstudstillinger bliver gjort mere tilgængelige og nærværende for især børnene. Nemlig i form af ”Børnenes Kunstnertek”, der har til huse i en gammel skolepult midt i Vandrehallen. I pulten er der opdagelseseark og alle de nødvendige remedier, der gør det sjovt og nemt at udforske kunstværkerne. Pulten har allerede været et stort hit hos bibliotekets små gæster.

”Det har længe været en ønske, at give vores mindste gæster muligheden for at opdage Vandrehallens udstillinger i børnehøjde. Derfor vil man altid kunne finde Kunstnerteket I alle udstillingerne i løbet af året. Her vil der være kunstøvelser for børn og deres voksne som åbner op for de forskellige udstillinger og sætter børnenes perspektiv i spil. Det kunne eksempelvis være at gå på farvejagt, tælle symboler eller noget helt tredje som på en sjov og kreativ måde tager børnene med rundt i udstillingerne. På vores opdagelsesark vil I også altid kunne finde sjove fakta og små historier om kunstnerne og udstillingerne,” siger børnekulturformidler Anne Kathrine Eckardt.

Alle børn skal have fede oplevelser med kunst og kultur


Kunstnerteket henvender sig til alle aldersgrupper, men har et særligt fokus fra 3 år og opefter. Aktuelt kan man gå på opdagelse i Yuko Takada Kellers spektakulære udstilling ’Flydende Univers’ frem til 6. november.

”Det er super vigtigt, at alle børn får fede oplevelser med både kunst og kultur. Oplevelser, som er sjove for børnene, og som vækker deres nysgerrighed og interesse. Det er jo helt unikt for Hillerød, at vi har en professionel Kunsthal midt i biblioteket. Det giver en nem adgang til at møde kunst, og med dette nye tiltag, ’Kunstnerteket’, giver vi børnene muligheden for at udforske kunsten i børnehøjde sammen med deres voksne. Aktuelt kan man udforske japanske papirkunstner Yuko Takada Kellers spektakulære udstilling ’Flydende Univers’. Jeg håber, at både familier, dagtilbud og indskolingsklasser vil kigge forbi og udforske denne og fremtidige udstillinger med ’Kunstnerteket’ ved hånden,” siger bibliotekschef Stine Have.

Læs mere på Børnenes Kunstnerteks side