Eventyr, opfindsomhed og venskab med Anna og Krokodille

I Billedbøgerne ”Sådan finder du guld” og ”Sådan kommer du til månen” af Viviane Schwarz, møder vi vennerne Anna og Krokodille.

De to venner er meget forskellige. Anna er utålmodig, modig, fuld af ideer og meget eventyrlysten. Krokodille er derimod meget tålmodig, eftertænksom og en anelse bekymret. Forskellene mellem Anna og Krokodille forenes på den fineste måde i begge bøger.

Den første bog om Anna og Krokodille er: ”Sådan finder du guld”. Her vil Anna finde guld og Krokodille synes man skal planlægge en skattejagt nøje. De laver et skattekort med et vigtigt kryds og sejler ud på havet med et håb om at møde både uhyrer, skibs-sænkende-klipper og tårnhøje bølger.

Anden bog om Anna og Krokodille hedder: ”Sådan kommer du til månen”. Anna vil til månen og Krokodille vil endnu engang planlægge. Han sikrer sig, at Anna kan matematik, som er meget vigtigt når man skal rejse til månen. Anna er god til matematik, hun kan nemlig tælle baglæns ”fem, fire, tre, to, en… FYR”. I en hjemmelavet rumraket fyldt med klap-sammen-madder, flyver Anna og Krokodille til månen og finder ud af at Jorden er meget lille og helt umuligt smuk når man ser den fra månen.

Begge bøger om Anna og Krokodille er illustreret af Viviane Schwarz selv og det er de fineste illustrationer som understreger børns farverige fantasi når de leger. Illustrationerne vil give jer rigeligt at tale om, kigge på og blive inspireret af.

Jeg vil anbefale bøgerne til børn fra 4 år og op. Bøgerne er finurlige, varme og sjove. Anna og Krokodille vil frembringe smil hos både børn og vokse. Bøgerne kan lægge op til samtaler om venner, fantasi, leg, savn, mod. Til de lidt yngre børn kan jeg desuden anbefale pegebøgerne om Minimis af samme forfatter.

Rigtig god læselyst!