En anderledes lille kylling

At være anderledes og skille sig ud fra flokken kender vi mange eksempler på i gode fortællinger.

Tænk på den uforlignelige Tyren Ferdinand, som hellere ville sidde under korkegen end at slås som de andre tyre. Eller Den grimme ælling, som viste sig at være en svane. Lille frø af Jakob Martin Strid, Plet af Margret Rey, Lilla af Sissel Horndal er andre gode eksempler på historier, der handler om at føle sig anderledes, og hvordan alt ender godt alligevel.

Lille Frøken Pingelpot fra 2018 er en skøn bog med samme tema for de 3-6 årige. Læs den gerne højt en gang for dig selv, før du kaster dig ud i en oplæsning for børn! Man skal nemlig holde tungen lige i munden for at få alle de sproglige finurligheder til at sidde lige i skabet.

Jeg er vild med bogen og har flere gange med stor fornøjelse læst den op – for forskellige aldersgrupper. Den er sjov både for tilhørere og oplæser. Samtidig behandler den et alvorligt emne: Kyllingen, der kommer ud af ægget, viser sig at skille sig ud ved ikke at kunne pippe som de andre. Der kommer helt andre lyde ud af hendes næb. Det er selvfølgelig ikke til at forstå, og efterhånden bliver den lille Pingelpot frygtelig ensom. I takt med, at hun bliver mere og mere ensom og trist, bliver hendes ellers fornøjelige remse mere og mere stille…… Det er næsten ikke til at holde ud! Selv forældrene, som i starten var så stolte, trækker sig og er skuffede. Men som i andre gode historier ender det heldigvis godt: Til sidst dukker der en anden lille kylling op, som taler det samme sprog som Pingelpot – pyh!

Fortællingens drama underbygges af udtryksfulde billeder af Charlotte Pardi. Marianne Iben Hansen har skrevet den vidunderlige tekst med rim og rytme.

Lille Frøken Pingelpot af Marianne Iben Hansen og Charlotte Pardi. Forlaget Gyldendal
Lille Frøken Pingelpot af Marianne Iben Hansen og Charlotte Pardi. Forlaget Gyldendal
01.04.19