Foto: Filmbilleder fra Filmstriben.

Anbefaling: En magisk rejse

Så er det tid til at hive tæpperne frem og få tændt for stearinlyset, for oktober er over os! Og med efterårets komme venter hyggestunder, ferietid og Halloween. I den anledning vil jeg på det varmeste anbefale Julia Donaldsons bog ”Heksekosten”.

Julia Donaldson er nok en af Englands største nulevende børnebilledbogsforfattere med over 160 bøger på markedet. Bortset fra historien om ”Grøflen” er hendes bøger ikke så udbredt herhjemme; det vil jeg gerne råde bod på med denne liste over flere af hendes bedste bøger. Og vi lægger ud med min anbefaling af ”Heksekosten”.

I bogen kommer man på en magisk rejse med en heks og hendes kat. Undervejs på rejsen mister heksen flere af sine ejendele, men møder nye og overraskende bekendtskaber, der hver især hjælper hende med at genfinde de ting, hun mister. Ved list og fælles hjælp formår de at overvinde den farlige drage; men vil der være plads på kosten til dem alle?

En lille genistreg af en bog med et skønt budskab om at holde sammen trods modgang og om, at de særeste venskaber kan opstå på de mest mærkelige steder. Donaldsons finurlige karakterer og uimodståelige vers betager læseren og Axel Schefflers lækre illustrationer er med til at vække historierne og karaktererne til live. 

Flere af Donaldsons bøger er heldigvis også filmatiseret. Filmatiseringen af "Heksekosten" ligger på Filmstriben og varer ca. 26 minutter. Og mon ikke den kunne gå hen og blive til en film, man også som voksen gerne vil se med på, igen og igen og igen?

Materialer