Verdens bedste tv-serie?

Nu hvor det sidste afsnit af Game of Thrones er løbet over skærmen, kan du stifte bekendtskab med en af HBOs andre klassikere, ”The Wire”, som ofte bliver kaldt verdens bedste tv-serie.

Serien havde premiere i 2002 og er en dramaserie, som foregår i den amerikanske by, Baltimore. Her følger vi over 5 sæsoner forskellige aspekter af livet i byen og de mennesker som bor der. Det indebærer bl.a. den narkohandel, som langsomt er ved at ødelægge byen og politiets arbejde for at stoppe den, korruptionen indenfor de offentlige institutioner og skolesystemet. 

Den beskrivelse lyder som mange andre politiserier, men du skal ikke lade dig narre for ”The Wire” byder på så meget mere. Serien giver et nuanceret og realistisk indblik i alle de forskellige dele af samfundet – fra pusherne i ghettoen til politikerne, som styrer byen. Som seer overværer man konsekvenserne af de enkeltes valg på resten af samfundet – hvilket er hjerteskærende og tankevækkende. 

Samtidig er skuespillet, karaktererne og dialogen i en klasse for sig, og serien er spækket med scener, som kan huskes lang tid efter man har set den.  

Indtil videre har jeg set ”The Wire” tre gange, og jeg kommer helt sikkert til at tage turen til Baltimore en fjerde gang. For ligesom en god skønlitterær klassiker, så opdager man hver gang nye lag, som efter min mening gør ”The Wire” til en vaskeægte tv-klassiker.

Du kan selvfølgelig låne alle afsnittene hos os - nedenfor finder du hele første sæson, som du kan reservere :)

God fornøjelse!    

Foto: Pixabay
31.05.19