Natalie Behring / Getty Images News / Getty Images / Universal Images Group
Natalie Behring / Getty Images News / Getty Images / Universal Images Group

Velskrevet postapokalyptisk slaraffenland

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.10.18
Endelig en roman for den voksne læser der er fan af apokalyptisk kaos, død og zombier

En tilsyneladende harmløs influenza ruller gennem landet, og da folk begynder at dø som fluer går alvoren op for befolkningen. Men panikken bryder først for alvor ud, da de døde begynder at rejse sig.

I bogen ”De dødes tid” følger vi virologen June Holten, eks-soldaten Chris Jensen og den tidligere præst Finn Andersen. De kæmper i hver deres gruppe af overlevende for at undslippe masserne af levende døde, og da tingene spidser til må de stå sammen hvis de skal have håb om at overleve.

Bogen er virkelig godt skrevet, karaktererne er realistiske, med god dybde og velvalgte for fortællingens fremdrift og der er ikke sparet på beskrivelser af makabre og horrible angreb fra de omvandrende, stinkende lig – den rammer zombiegenren spot on.
Især det meget velkendte miljø, gør at det er lettere at leve sig ind i historien, end i de typiske amerikanske zombiebøger.

Forfatteren Thomas Helle rejser desuden en række moralske og etiske spørgsmål om legitimiteten af at dræbe, og konsekvenserne af at foretage de valg, som er nødvendige for at overleve.

Bogen er Thomas Helles debutroman og er helt ny - men du kan bestille den hos vores bibliotekarer, så du kan låne den med hjem i det øjeblik den lander på bibliotekets hylder.