En væltet cykel ligger forladt på en skovsti
Foto: Joël in 't Veld på Unsplash

Ublodige krimier fra eReolen

18.01.21
Kan du godt lide spænding med lidt gåsehud, så er det disse hyggekrimier du skal hente på eReolen.

Gåsehud og et lille grin

Er du træt af krimier, der er alt for blodige så er her et lille udvalg af spændende ublodige alternativer, der både giver en rislen ned ad ryggen men også et grin eller to. Du skal bare vælge om du vil læse med ørerne eller med øjnene.

Læs med ørerne eller med øjnene

Tank din eReolen app op, træk huen godt ned om ørerne og gå en lang tur med en krimi i ørerne. En lydbog skærper læseoplevelsen, gør pulsen højere og ofte turen lidt længere, for du er lige nødt til at have det næste kapitel med. Eller sæt dig godt til rette inden døre med en god e-bog og et lunt tæppe. Så breder uroen sig kun indtil du ser op fra bogen.

Hyggekrimiens ukronede dronning

I den ublodige krimigenre er den gode historie og de gode personbeskrivelser i højsæde. De ublodige krimier kaldes ofte hyggekrimier. Den ukronede dronning inden for genren er Elly Grifftihs med krimiserie om den engelske arkæolog Ruth Galloway. Serien foregår i Norfolk i Saltmarsken i det østlige England. I fortiden var det et helligt sted og arkæologer har fundet mange vigtige fund der. Her bor seriens hovedperson Ruth Galloway. Forfatteren Elly Griffiths har lavet en grundige research i forbindelse med Ruth Galloway-bøgerne. Hun lægger stor vægt på, at alle historiske begivenheder er korrekte. Desuden lægger hun vægt på et godt og ikke alt for blodigt plot. Det er krimier, der godt kan læses en mørk aften.

Her kan du hente krimiserien om Ruth Galloway på eReolen

Krimi fra Canadas mørke skove

I samme genre er Louise Pennys fransk-canadiske krimier om kriminalkommissær Armand Gamache. Hovedpersonen minder om Agatha Christies Hercule Poirot. Miljøet som historierne foregår i leder tankerne hen på en sær blanding af Twin Peaks og Stars Hollows fra TV-serien Gilmore Girls. Sammen med krimisagen får man som bonus et anderledes indblik i det canadiske samfund. Alle bøgerne i serien kan lyttes og læses på eReolen.

Her kan du hente Louise Pennys krimiserie på eReolen

Hjemlige hyggekrimier

Herhjemme er Anna Grue aktuel med Mysteriet i Genbrugsen, der er den absolutte hyggekrimi med et lille strejf af uhygge. Vi er ovre i Miss Marple-genren her.

Her kan du hente Mysteriet i Genbrugsen på eReolen

Det samme kan siges om Lars Kjædegaards nye danske krimiserie om efterforsker Agnes Hillstrøm. Krimierne er korte og meget velskrevne. Man er i godt selskab og er godt underholdt undervejs. 

Rækkefølgen på bøgerne i Agnes Hillstrøm-serien er
Liget i lyngen
En digters død  
Farvel søster
Den lukkede kiste
De menneskelige rester

Åh Håkan! 

Håkan Nesser er en sande mester inden for ublodige krimier med stor psykologisk fokus. Der er nok at tage fat på i hans store forfatterskab. Jeg vil især fremhæve Nesser spændingsroman De levende og døde i Winsford, der både kan læses og høres på eReolen. Den svenske tv-vært Maria  er flygtet hovedkulds til England på grund af en dramatisk begivenhed. Men hvad flygter hun fra? En dejlig spændende thriller.

Her kan du hente Håkan Nessers De levende og døde i Winsford på eReolen

Jeg vil til slut også gerne slå et slag for Nessers krimiserie om Barbarotti. Hele serien findes på e-bog på eReolen.  

Her kan du hente Håkan Nessers kriminserie om Barbarotti på eReolen

Rigtig god fornøjelse med både grin og gåsehud. 

Oprindeligt skrevet af Tine, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer