Tre fantastiske bøger du kan læse højt for din kæreste

 Jeg elsker at læse højt for min kæreste. Når ungerne er lagt i seng, og opvasken er taget, sætter vi os godt til rette i sofaen med den seneste bog. Det er helt vildt afstressende.

Dels undgår vi at gå surfe på nettet kort før sengetid, og dels deler vi en oplevelse, som strækker sig over flere måneder, vækker forundring og latter og får os til at tænke over tilværelsens stille magi. Det er – bogstaveligt talt – det bedste. Jeg har valgt at anbefale tre af de bøger, vi har haft den største fornøjelse af, men du kan jo have en anden smag, så jeg supplere med et par gode råd at vælge bøger ud fra: Undgå bøger, der har meget dialog og er over 300 sider. Mange afsnit og kapitler er godt. Find noget, som overrasker jer, som er anderledes, end I er vant til at læse.

Alle tre bøger kan lånes på eReolen - læs mere om adgang her.

En roman om kærlighed
af Lena Andersson
Denne historie er både grum, vedkommende og dybt underholdende. Velskrevet og tragikomisk udfolder den historien om den 30-årige digter Ester, der har totalt styr på sit liv, indtil hun forelsker sig i en berømt kunstner. Hun falder også for hende, men begynder efter et stykke tid at trække sig, og hun bliver kun mere forelsket. Således starter hendes besættelse og psykologiske deroute.

Slip mig aldrig
af Kazuo Ishiguro
Ishiguro skriver som en drøm. Det er en smuk, medrivende og besynderlig historie. Slip mig aldrig handler om en kvinde, der fortæller om sit liv fra den tidlige barndom. Hun er vokset op på en kostskole, hvor eleverne er helt særlige. Vi finder langsomt ud af, at deres skæbne er beseglet. Hvorfor, må I selv finde ud af. Jeg glemmer den aldrig.

Den første onde mand
af Miranda July
Wauw! Bare wauw. Det er den vildeste og morsomste bog, jeg længe (måske nogensinde) har læst. Hvis du ikke bryder dig om at læse om sex, er den ikke til dig. Men ønsker du at stifte bekendtskab med en helt unik fortællerstemme og en spøjs, spøjs, spøjs hovedperson, så skal du og I kaste jer frådende over denne bog. Kan ikke anbefales nok.  

Thorbjørn anbefaler. Foto: Hillerød Bibliotekerne
Thorbjørn anbefaler. Foto: Hillerød Bibliotekerne