Tanjas sommerlæsning - polarkulde og hundemord

Henover sommeren kan du følge med i hvad bibliotekets medarbejdere glæder sig til at læse - eller allerede har læst - på ferien, hjemme i haven eller på stranden.

For nyligt blev jeg helt opslugt af at læse om Ernest Shackletons mislykkede forsøg på at blive den første til at krydse det Antarktiske kontinent - en ufattelig fortælling om overlevelse i et af verdens mest utilgivende steder.

Så jeg må dykke længere ind i polarforskningens storhedstid, og derfor glæder jeg mig til at køle ned i sommervarmen på en rejse med Roald Amundsen til sypolens geografiske midte - en rejse, der af englænderne blev hånet som værende alt "for let", men kun fordi Amundsen i kapløbet mod polen som bekendt slog deres egen mand, Robert Falcon Scott, der omkom med sine mænd i den ugæstfri kulde. En uomgængelig bog, hvis polarekspeditioner fanger din interesse!

Når der bliver for koldt i min hængekøje, vil jeg kaste mig over Mark Haddons fine roman Den mystiske sag om hunden i natten, som jeg længe har ville læse. En efter sigende gribende roman om den unge Christopher med Aspergers syndrom, der kaster sig ud i et omfattende detektivarbejde, for at opklare hvem der myrdede genboens hund. Jeg glæder mig til et stærkt og vedkommende indblik i en autistisk hjerne, og til en finurlig coming-of-age-historie.

God sommerlæsning til dig! 

PS. Den medrivende bog af Caroline Alexander om Ernest Shackletons sidste ekspedition, kan du bestille lige her på bibliotek.dk