Monica læser bog i udstilling om sundhed og trivsel

Sundhed og trivsel er månedens verdensmål

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.06.22
I juni måned har vi fokus på verdensmål 3 om sundhed og trivsel. Mónica har allerede kastet sig over "Det gode liv", hvor 25 kendte danskere fra forskellige dele af samfundet fortæller om det gode liv - i fritiden, arbejdslivet, i familie- og kærlighedslivet samt i det åndelige liv. Vær også med den 15. juni, når vi inviterer til workshoppen "Sammen om verdensmål" for alle interesserede borgere!

Vi skal sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper. Det er kort sagt, hvad man arbejder for med verdensmål nummer tre. Sundhed og trivsel har en stor rækkevidde i forhold til, hvilke områder man kan sætte fokus på eller arbejde med. 

Et sundt liv vil helt sikkert se forskelligt ud for de fleste, ligesom dét at trives i sit liv er meget individuelt fra person til person. Alligvel vil sundhed for mange nok hænge sammen med sund kost, motion og bevægelse, men også den mentale sundhed. Når trivsel bliver koblet sammen med sundhed, åbner det derudover for et større fokus på livskvalitet, som kan udvide forståelsen af sundhed fra at handle mest om kost og motion til at inkludere værdien af relationer, meningsfulde oplevelser eller følelsen af at gøre en forskel. 

Sammen om verdensmål

Netop dét at gøre en forskel er sådan set pointen med FN's 17 verdensmål. Men det kan virke som en uoverskuelig opgave. Vi kan jo ikke gøre alt. Heldigvis kan alle godt gøre noget - og derfor er Hillerød Bibliotek kommet med i et landsdækkende projekt, som handler om at skabe bæredygtige aktiviteter og fællesskaber på biblioteket. Projektet hedder SAMMEN OM VERDENSMÅL - og vi håber, du vil være med!

Vi holder den første workshop for alle interesserede borgere den 15. juni, hvor bæredygtighedspsykolog Simon Nygaard vil inspirere os til at komme i gang med de aktiviteter, der kan gøre en forskel her i Hillerød Kommune - og dermed være vores bidrag til verdensmålene. 

Læs mere om workshoppen SAMMEN OM VERDENSMÅL og tilmeld dig 

Materialer