Sandheden om Lucy af Ib Michael
Sandheden om Lucy af Ib Michael

Regnskoven i technicolor og høj puls

10.08.21
Går du efter en fortælling i alle regnbuens farver, med saft, kraft, passion og action, så kast dig over Ib Michaels seneste roman: Sandheden om Lucy.

På 438 sider hvirvler Ib Michael dig ind i en forrygende historie om to unge mennesker, hvis veje tilfældigt krydses – eller er det mon skæbnen? – og herefter starter et bekendtskab, som slynger sig i de vildeste mønstre rundt om stærke personligheder, fra hjemlige og genkendelige omgivelser i København til eksotiske Brasilien og Amazonas, hvor alting tager en uventet drejning.

Pigen Lucy og fyren Igor har begge fået knubs og ar efter en opvækst med henholdsvis tvang, overgreb, ulykker og sorg. Måske netop derfor finder de sammen på en særlig frekvens, hvor de gensidigt respekterer hinanden og deres indre dæmoner og desuden bliver et elskende par. Udover at kunne begå sig som snedige streetkids i storbyen er de begavede med særlige evner af mere alternativ art. Evner som de gradvist udfolder, i takt med at fortællingen bevæger sig fra nutidige problemer med fanatisme, forfølgelse og terror til bogstaveligt talt en helt anden civilisation og et andet solsystem med indgang midt i Amazonas.

Ib Michael har et blomstrende sprog og en utæmmet fantasi. Han holder af skæve personligheder og ungdommens ukuelighed og mikser gerne det urbane og nutidige med det tropiske Sydamerikas saftspændte univers. Myter, gudeverden og levevis fra de oprindelige indianere flettes sorgløst sammen med vestens moderne teknologi og videnskab og danner et spraglet bagtæppe for handlingen. Men der er tilsyneladende altid en slange i paradiset, ligegyldigt hvilken dimension mennesket befinder sig i.

Kærligheden til nogle af jordens oprindelige folk og deres mere bæredygtige og enkle livsstil i de varme og fugtige troper lyser ud af denne fortælling, så man ikke bliver i tvivl om, at Ib Michaels hjerte banker for den sydlige halvkugle, hvor flere af hans romaner foregår. Samtidig flettes både brokvarterer, Roskilde Festival og haveforeningsliv fermt ind i første del.

Jeg har haft mange skønne timer i selskab med Ib Michaels forfatterskab gennem årene, og fortælleglæden er fuldstændig intakt, kan jeg konkludere efter læsningen af Sandheden om Lucy. Du kan møde Ib Michael til Ordet er Løs d. 2. oktober 2021.

Materialer