Foto af Ulla Stangerup

Når Netflix ikke er nok

08.04.20
Lad det være sagt med det samme. Jeg elsker mine kommercielle streamingtjenester meget højt, men engang imellem har jeg brug for noget andet.

Eller sagt på en anden måde; jeg kan ikke spise flødeboller hele tiden. Nogle gange har jeg desperat brug for rugbrød – eller måske stenbiderrogn.

Heldigvis er der muligheder på det store dejlige internet, der kan forsyne en med lige det, man har lyst til nu. Jeg har to favoritsites, jeg besøger, når behovet melder sig.

Det Kongelige Biblioteks mediekanal

Det ene sted er Det Kongelige Biblioteks mediekanal. Her kan man finde optagelser af afholdte arrangementer på Den Sorte Diamant. Det er arrangementer om bl.a. litteratur, politik og kunst. Nogle af mine favoritter er Pierre Lemaitre i samtale med Tore Leifer, Åsne Seierstad i samtale med Carsten Jensen og faktisk også Lars Løkke og Emanuel Macron.

Du finder Det Kongelige Biblioteks mediekanal lige her.

Louisiana Channel

Det andet sted er Louisiana Channel. Også her handler det om litteratur, performance og kunst. Her er det ikke (kun) optagede liveevents men også dokumentarer om de forskellige emner. Det gør det lidt mere levende, men nok ikke mindre nørdet. En af mine favoritter her er Rike Scheffler i serien Poetry as a Performance.

Find Louisiana Channel lige her.

For mig handler det om nørdet fordybelse, om at lytte og tænke efter. Men også om at høre og se noget, jeg ikke kan gætte slutningen på, som fortæller mig ting, jeg ikke nødvendigvis vidste på forhånd – bortset fra når jeg genser bestemte videoer, naturligvis.