Jeanette Øbro & Ole Tornbjerg
Foto: Les Kaner

Mysteriet om fødselslægens død

16.08.21
Krimiduo skriver med troværdighed, og hiver dig ud på kanten af lænestolen.

I krimien ”Skrig under vand” følger vi opklaringen af mordet på den yngre fødselslæge Mads. Politiet har brug for hjælp til efterforskningen. Derfor er det held i uheld, at Katrine Wraa, som er psykolog med speciale i profilering, netop har forladt sit job i England og nu kan træde til. Hun må hurtigt i arbejdstøjet, for allerede på hendes første dag i jobbet, bliver hun sat på sagen sammen med sin makker Jens Høgh.

Mistanken falder på en tjetensk flygtning, Aslan Nukajev, som har mistet sin kone under en fødsel, som Mads stod for. Nukajev er overbevist om, at Mads var skyld i konens død og har altså et stærkt motiv til at slå ham ihjel.

Han er ikke den eneste med et motiv. Lange passager i bogen er skrevet i kursiv. Det er en sideløbende fortælling om et menneske, som har været udsat for omsorgssvigt. Også drabsofferet Mads viser sig at have skeletter i skabet. Selv Katrine Wraas fortid spiller en rolle …

Øbro og Tornbjerg lægger et stort arbejde i at researche, og det fornemmer man. Det skaber en troværdig historie, som jeg som læser nemt kan leve mig ind i.

Sæt dig til rette i lænestolen og lad dig underholde! Og skynd dig derefter på biblioteket for at låne de næste bøger i serien. Du kan også låne og læse serien på eReolen. Jeg har ikke læst de næste bøger i serien endnu, men nu, hvor jeg har lært personerne at kende, er jeg nysgerrig efter at vide om den flirt, jeg fornemmer, bliver til noget seriøst, og jeg er så klar til opklaringer af nye nervepirrende sager.

”Skrig under vand” vandt Politikens store krimikonkurrence i 2010. Forfatterparret har siden vundet Marthaprisen for bind 4 i serien, ”Det norske job”.

Oplev Øbro & Tornbjerg

Du kan opleve Jeanette Øbrog & Ole Tornbjerg i samtale med Hans Jørgen Bonnichsen til Hillerød Biblioteks litteraturfestival, Ordet er Løs d. 8. maj 2021Køb billet via Place2book.

Materialer