Monicas sommerlæsning - familierelationer på godt og ondt

Henover sommeren kan du følge med i hvad bibliotekets medarbejdere glæder sig til at læse - eller allerede har læst - på ferien, hjemme i haven eller på stranden.

Jeg bliver hjemme i år. Det har vi gjort de sidste tre sommer og en af de ting jeg glæder mig mest til, er at mødes med venner og familie omkring bordet, sidde og hygge til sent om aften, kom helt ned i gear. Ikke noget med; "oh, nej! Hvad skal jeg lave til aftensmad?" mens man sidder i toget. 

Derfor har jeg lånt to titler: Comfort food til venner og familie af Trine Hahnemann og Når livet er en fest af Marie Melchior. Disse to kvinder lægger vægt på, at det ikke behøver at være hverken svært eller dyrt at lave mad. Det stemmer jeg for. I begge bøger er der inspiration til morgenmad, frokost, kagebord, grillfest, picnic og meget mere.

Jeg vil også prøve at lægge mobiltelefonen væk og fordybe mig med to bøger. Den ene er en novellesamling, som består af otte noveller. Den hedder Mødre, døtre, søstre af forfatteren Emma Bess. Novellerne handler om de stærke bånd og skiftende følelser i familier, om længsel, om at være tæt på dem og om at tage afstand. Lyder det som noget man kan genkende? Det kan jeg!

Til sidst glæder jeg mig til at læse Helbrederen af Noah Gordon. Jeg kan huske, at mine venner talte om den, da jeg var yngre og var meget begejstret for historien. Den er blevet udgivet igen i 2017 og da jeg så bogen på hylden tænkte jeg, at nu skulle jeg læse denne spændende historie. Hovedpersonen, Rob J. Cole bliver forældreløs i år 1021 i London, hvor pesten hærger. Han viser sig at have talent for at helbrede og rejser til Persien, hvor han udgiver sig for at være jøde og bliver uddannet som healer. Helbrederen er første selvstændige bind af tre - de andre hedder Shamanen og En kvindes valg.

 

Foto: Hillerød Bibliotekerne
Foto: Hillerød Bibliotekerne
05.07.19