De to hovedpersoner: Momo og Madame Rosa
Stillbillede fra filmen

Livsbekræftende julelæsning

28.11.17
I tvivl om hvad du skal læse til juledagene? Så er ”Du har jo livet for dig” en oplagt ”god-følelelse” læseoplevelse.

Et parisisk eventyr

I Paris’ berømte og berygtede kvarter, Belleville, midt i den kulørte smeltedigel af skæbner, møder vi den forældreløse og muslimske dreng, Momo. Med barnets mundrette, naive og ærlige sprog fortæller han om sit liv og opvækst hos den jødiske og tidligere prostituerede Madame Rosa.

De gode i "Belleville"

Madame Rosa har mod betaling andre prostitueredes børn i pleje, men selv da betalingerne med tiden ophører og børnene efterlades hos hende, passer hun på dem, som var det hendes egne børn. Et særligt bånd knyttes mellem Madame Rosa og Momo, og de deler glæder, bekymringer, håb og sorger.

Momo vokser op med broget galleri af andre børn og voksne, som uanset deres egne hårde og kranke skæbner, prøver at finde lys i de øjeblikke, hvor livet ser mørkest ud. Uden at Momo selv er klar over det, er han en fakkel – et håb - for andre, selvom han selv er ved at bukke under savnet af en mor og far.   

Livsbekræftende læseoplevelse

”Du har jo livet for dig” er ikke et glansbillede af tilværelelsen i den parisiske underklassemiljø, men en bramfri, sørgmunter og livsbekræftende skildring af livet i en storby set fra et barns øjne, hvor budskabet er, at det nære fællesskab må vi altid søge bevare og ikke glemme i et moderne og kaotisk samfund.

Materialer