Lige efter bogen

Hvad sker der, når verden ligger underdrejet af en ukendt influenzavirus? Det har Hanne Vibeke Holst forestillet sig med sin roman, ”Som Pesten” fra 2017.

En dødelig virus breder sig fra Ukraine mod resten af verden.  WHOs idealistiske koordinator for pandemibekæmpelse, Karoline Branner, må se sine forestillinger om, et globalt og humanistisk samarbejde vige for nationalpolitiske og økonomiske dagsordener. Mens tusinder af mennesker dør, og kaos og anarki truer verdens lande, kæmper Karoline for at fremskaffe en vaccine i et bureaukratisk system fuld af modstand, grådighed og svig. Spørgsmålet er, hvor langt et menneske er parat til at gå for sine medmenneskers skyld…

Fra fiktion til virkelighed

"Som Pesten" undersøger i en særdels velkendt, nutidig  pandemisk situation, og hvordan et ukendt virus påvirker alt fra den enkeltes skæbne til de storpolitiske og økonomiske magtkampe, der opstår i kølvandet af pandemien. Handlingen og aktualiteten i ”Som Pesten” er skræmmende velkendt. Men ikke mere end at romanens litterære kvaliteter giver indblik – og måske indsigt – i den situation vi befinder os i.

Hanne-Vibeke Holst har lagt et kæmpe researcharbejde i bogen. Hun formår at omsætte det faglige, politiske og personlige stof på en fængende måde. ”Som Pesten” en gedigen, god fortælling, hvor det nervepirrende og forløsende afløser hinanden. ”Som Pesten” efterlader - uden at afsløre for meget - heldigvis et håb om, at virus kan inddæmmes og bekæmpes i fællesskab. 

Oplev Hanne-Vibeke Holst

Du kan opleve Hanne-Vibeke Holst i samtale med Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer til Hillerød Biblioteks litteraturfestival, Ordet er Løs d. 8. maj 2021. Køb billet via Place2book.

Hanne-Vibeke Holst
05.08.20