Bibliotekaren anbefaler
Bibliotekaren anbefaler

Leder du efter din næste læseoplevelse?

05.04.18
Bibliotekarer er ofte et meget bogelskende folkefærd, og her får du appetitlige boganbefalinger fra vores kollegaer fra flere af landets biblioteker.

Sanne fra Københavns Biblioteker anbefaler En fortælling om at glemme ​af Stefan Merrill Block: ”Hjernen er skrøbelig, hvilket alle, der har været tæt på psykisk sygdom, hjerneskader eller Alzheimers, ved. Hjernen gør os menneskelig, så hvad sker der, når den gør sig ud til bens? Ensomme Seth graver i familiehistorien, da hans mor mister hukommelsen. I familiehistorien ligger måske nøglen til at huske og, måske, nøglen til hans sjæl. Romanen er poetisk og hjerteskærende, tankevækkende og ligetil. Ironisk nok er det en fortælling, man aldrig glemmer."

Og Michael fra Fredericia Bibliotek inviterer dig til at læse Jack Kerouacs Vejene: ”Sal Paradise rejser på tværs af USA drevet af en ungdommelig nysgerrighed efter noget ægte. Fyldt med jazz, druk og røverhistorier om 1950’ernes litterære undergrund. Læseren inviteres ind i et farverigt forfattermiljø med mange skæve og fascinerende karakterer. Jeg læste denne bog første gang som 18-årig. Den ramte plet med sin energi og fornemmelse af verden som grænseløs. Dette indtryk kan jeg ligeså tydeligt fremkalde den dag i dag. Jeg anbefaler denne bog til alle, der gerne vil inspireres af dens rå livsenergi."

Der er mange flere appetitvækkere i inspirationskataloget, som du kan hente nedenfor. 

God læselyst!