Dejligt mange bøger.
Dejligt mange bøger.

Kom med i de store læsefællesskaber

Hvis du er en læsehest, så er du helt uformelt en del af et stort fællesskab af glade nørder. Læseheste kan altid finde på noget at snakke om, vi deler et sprog og en brændende interesse for vores område, og vi ELSKER at fortælle andre om vores læseoplevelser. Men der findes også en del formelle fællesskaber, hvor du kan udleve din indre bognørd.

Nogle gange er der ikke nogen i omgangskredsen, der gider hører om din seneste læseoplevelse eller bare at snakke om bøger, og hvad gør man så!?

Heldigvis er der råd at hente! Adskillige steder på nettet kan du finde fora, hvor samtalen kun handler om bøger. Her får du en guide til de bedste steder:


Facebook er en ren skatkiste af litteraturfællesskaber:

Litteraturklubben er en af de større og absolut bedre facebookgrupper om litteratur. Medlemmerne i gruppen er engagerede og vidende. Alle kan blive medlem.

#bogsnak er et af de mest spændende bogfællesskaber på Facebook. #bogsnak er drevet af professionelle litteraturformidlere, men alle er velkomne til at blande sig i debatten.

Lyrikklubben 42 er en sand lille perle. Her diskuterer medlemmerne udvalgte digtsamlinger - digt for digt! En meget interessant måde at læse på i fællesskab med andre.


Der findes også mange dedikerede hjemmesider om skønlitteratur.

Goodreads.com er måske den største af dem alle. Goodreads fngerer ligesom Facebook, hvor man får venner og har sin egen personlige side (feed), hvor man kan følge med i de andre brugeres aktivitet. Hjemmesiden har en masse fede ekstra features, hvor man kan give bøger karakterer, lave boglister, anbefale bøger, oprette huskesedler mmm. Hjemmesiden er gratis at bruge og kræver bare, at man opretter en profil. Sproget er engelsk.

Litteratursiden.dk er den største litteraturhjemmeside i Danmark, og hvis du ikke kender den endnu, bør du fluks klikke dig derhen. Der finder du anmeldelser af stort set alle nye bøger, inspirationslister, nyheder, forfatterblogs og meget mere. Hjemmesiden er gratis. 

prmndn.dk er et blogfællesskab for forfattere og anmeldere. Her kan du følge med i, hvad nogle af landets dygtigste og mest engagerede litteraturprofessionelle læser og tænker. Der er ingen fast ramme for indholdet, andet end at det er interessant!

Slagtryk.dk er et online litteraturtidsskrift, der løbende udgiver ny poesi og kortprosa. Tidsskriftet er uformelt og giver et fremragende indblik i, hvad der rører sig i poesiens verden lige nu. Hjemmesiden er dansk og gratis.