Foto: JESHOOTS.COM på Unsplash

Kom foran med din opgave: Snup et skarpt kursus i informationssøgning

Nu står vi endnu engang over for en opgavesæson i coronaens tegn - og hvad så?

Dem af jer, der går på ungdomsuddannelserne og havde set frem til at skulle have undervisning i informationssøgning med mig og mine kollegaer, må vi desværre skuffe. Vi har måttet aflyse på grund af covid-19. Men I skal ikke snydes for at lære om, hvordan I kan blive bedre til at søge information. Derfor har vi fundet digitale alternativer til, hvordan I kan blive lidt klogere på informationssøgning, kildekritik m.m.

eKurser.nu

eKurser.nu er en portal, der samler mindre kurser om hverdags-it. De har lavet en række kurser med fokus på bl.a. informationssøgning, kildekritik og digitale kilder. Det er nemt at gå til, og det tager ofte ikke mere end 5-10 minutter at se et kursus. Du kan finde kurser rettet mod studerende her.

Hvis du er glad for at bruge Youtube, kan du også her finde eKurser.nu - de har nemlig deres egen Youtube-kanal, du kan følge. 

Særligt gode kurser til dig fra eKurser.nu

Hvor skal du så starte, når nu der er et væld af gode kurser til dig, der studerer? Vi har håndplukket et udvalg til dig, som er gode at begynde med.

Digitale kilder til din opgave

På dette kursus vi du blive præsenteret for en række af de forskellige digitale opslagsværker og databaser, som du kan få adgang til via dit kommunale bibliotek. Dem af jer, som bor her i Hillerød Kommune, har adgang til følgende digitale opslagsværker og databaser:

Nogle af de databaser som kurset dækker, vil du sikkert have adgang til via din uddannelse. Bor du i en anden kommune end Hillerød, kan du tjekke hvad dit kommunale bibliotek giver dig adgang til.

Du kan tage kurset via eKurser lige her.

Søg strategisk med Google

Dette kursus er for dig, der gerne vil blive bedre til at søge på Google og få mere ud af Google som søgemaskine.

Du kan tage kurset via eKurser lige her, eller se det direkte her:

Tips til din søgestrategi

På dette kursus får du tips til, hvordan du kommer frem til de gode søgeord, og hvordan du kan præcisere dine søgninger på bl.a. bibliotekssider og via DK5 emnetal.

Du kan tage kurset kurset via eKurser lige her, eller se det direkte her: