Foto: Colourbox.com

Kager er også Danmarkshistorie

27.10.17
Bag selv historien – med eller uden skåneærmer.

Har du fulgt med i DR’s serie: Historien om Danmark? Undervejs blev mad og drikke nævnt, men ikke så meget kager.

Vi er mange, som er en smule afhængige af søde sager, og derfor kan et kig i Danskernes småkager – et småkageleksikon af Bettina Buhl være en inspirerende og lærerig oplevelse. Hér kan du få fakta om, fx hvilke ingredienser som har præget bagningen i Danmark gennem tiderne. Mode findes nemlig også indenfor kager, og det du propper i dem.

Under krigen var der som bekendt knaphed på mange dagligvarer, og derfor har nogle af opskrifterne utraditionelle ingredienser som kartofler eller rugmel. Bogen beskriver i et enkelt og letforståeligt sprog historien om de enkelte kager og dens opskrift, og hvornår den er fra.

Det er opskrifter, som er til at gå til uden den højere konditoreksamen, så det er bare at smøge ærmerne op og gå i køkkenet! God fornøjelse.

Materialer
Reservér
  • Bog

Danskernes småkager : et småkageleksikon

Af Bettina Buhl (2015)
Læs mere