Jakobs sommerlæsning - bøger med bid - og den tabte tid

Jakob Poulsen tager på læserejse med kaffe på kanden og en dvask kat i skødet.

Min sommerferie byder på ”bøger med bid”, der sætter gang i tankerne og rokker ved ens horisont. 

”Der der” af Tommy Orange handler kort sagt om, hvad det vil sige, at være indianer i dagens Amerika. Det bliver næppe munter læsning. Temaet er dog vigtigt i en tid, hvor naturmenneskers levemåde og kultur lider alle steder i det moderne samfund.

”Nod away” af Joshua W. Cotter er en grafisk roman. Handlingen udspiller sig på en stor rumstation, hvortil en kvindelig forsker bliver udstationeret. Alle er venlige, men en skjult dagsorden lurer... "Nod away" læste jeg for et par år siden og var dybt imponeret over tegnestilen samt den videnskabelige, dagligdags-humoristiske tone og historiens chokerende twist.

”Sidste udkørsel til Brooklyn” af Hubert Selby Jr. har jeg fået anbefalet, og jeg kender ikke til Selbys forfatterskab. Efter sigende skulle bogen være en barsk omgang, og den vakte hefitg debat ved udgivelsen i 1957.

Jeg sætter tiden i stå med Marcel Prousts ”På sporet af den tabte tid". Jeg er nået til bind 3 "I skyggen af unge piger i blomst." Proust oversanselige beskrivelser af alt gør, at billederne folder sig drømmeagtigt ud, og efterlader læseren  -  i hvert fald mig - i en næsten meditativ tilstand under læsningen. 

Ved filmvejr vil jeg gense den biografiske film om den italienske filminstruktør og forfatter Pier Paolo Pasolonis turbulente liv. Willem Dafoe har hovedrollen og spiller mesterligt rollen som Pasolini. Filmen kan du se ved at klikke ind på www.filmstriben.dk 

God sommer og læselyst!

Foto: Hillerød Bibliotekerne
Foto: Hillerød Bibliotekerne
26.07.19