Jacob anbefaler: Science fiction film på Filmstriben

Tag en velfortjent pause fra hverdagen og drag mod stjernerne

Bibliotekernes filmstreamingtjeneste, Filmstriben,  har netop tilføjet en række nye science fiction film til det allerede imponerende udvalg. Personligt er jeg meget glad for genren, da den rummer et nærmest uendeligt potentiale, hvor både nutiden og fremtiden kan udforskes på kreative måder. Hvis du er nysgerrig på genren eller bare leder efter en god film, så skal du læse med her.

Klassikerne

Filmstriben har en håndfuld vaskeægte science-fiction klassikere, som du efter min mening bare skal se. "Robocop" kan på overfladen ligne en fjollet og dum actionfilm,  men det er ikke tilfældet. Ja, det er i høj grad en actionfilm, men den indeholder også skarp satire af bl.a. forbrugersamfundet og nyhedsmedier, som stadig virker frisk og relevant i dag. Det er en af mine yndlingsfilm, og hvis du ikke allerede har set den, så håber jeg du vil give den en chance. 

Du kan også se andre klassikere som "Terminator", "Wargames", "Metropolis" og "Det Femte Element" på Filmstriben.  

Det nye kuld 

Der er også en række moderne science-fiction film, som du kan opleve. Her vil jeg gerne fremhæve den lille perle "Coherence" som beviser, at man ikke behøver et kæmpe budget for at lave en imponerende science fiction film. I filmen følger vi et middagsselskab, som begynder at opleve mærkelige ting, mens en komet passerer jorden. Det er en unik, mærkelig og helt igennem fremragende filmoplevelse.

I den danske "QEDA" bliver en mand sendt tilbage i til 2017 fra år 2095 for at finde en kvindelig forsker, som måske kan redde verden fra altødelæggende klimaforandringer. Den fremragende "District 9" handler om interneringen af rumvæsener i et slumområde i Johannesburg, Sydafrika.

Se resten af det fede udvalg af science fiction på Filmstriben nedenfor. 

Rigtig god fornøjelse!