Ingeborgs sommerlæsning - kinesere og havmænd

Nogle gange kan selv en bibliotekar befinde sig i et ”litteratur-limbo”, altså i en periode hvor det at læse eller at finde næste læseoplevelse er lidt svært.

Sådan har jeg det lige for tiden. Der er for mange andre ting i mit liv, som fylder. Men jeg ved, at det kun er midlertidigt. Heldigvis blev min nysgerrighed og mit læsehumør vakt, da jeg fik øje på en titel i voksenbiblioteket, som jeg huskede, at min svigermor har anbefalet mig at læse. Det er Malene Ravns I dine øjne, som handler om mødet mellem en dansker og en kineser i første halvdel af det 19. århundrede - og dét der følger med. Ligesom i Jesper Wung-Sungs fine roman En anden gren, som jeg var rigtig glad for at læse, har bogen netop udgangspunkt i samme udstilling af kinesere i Tivoli i København i 1902.

Et flot omslag pirrede min visuelle appetit, da jeg så den argentinske forfatter Samantha Schweblins novellesamling Fugle i munden. I en hurtig bladren faldt jeg over novellen Havmanden, som lød spøjs, tiltrækkende og anderledes. Dén samling må jeg kaste mig over!

Sommerferien er endnu ikke rigtig planlagt, men måske er det noget med interrail og måske til Polen. Derfor har jeg lånt Turen går til Polen. Hvis ikke det bliver denne sommer, er jeg sikker på, at det bliver sidenhen.

I en periode med mange gøremål og lav læsekoncentration vil jeg også fornøje mig med tegneserier og magasiner fra bibliotekets e-materialer. Jeg finder tit nogle skægge eller flotte striber i Comics Plus, og RB Digitals Magazines lækre magasiner er også et godt frikvarter.

Foto: Hillerød Bibliotekerne
Foto: Hillerød Bibliotekerne
14.06.19