Indblik i livet på den lukkede afdeling

Digtsamling giver et sjældent indblik i livet på psykiatrisk afdeling. Digtene er simple at læse og tegner et godt billede af den syge forstand.

Mikael Josephsen gik igennem en større livskrise i december 2014. Hans kæreste forlod ham, han blev besat af jalousi, og hans misbrug røg ud af kontrol. Effekten udeblev ikke. Digterens i forvejen ustabile sind knækkede og han endte med at blive indlagt på afsnit P2 i Svendborg. Patient på den lukkede psykiatriske afdeling.

Indlæggelsen bearbejde han i tiden efter udskrivelsen, og i 2016 udkom den bemærkelsesværdige digtsamling KNÆK, der tegner et ubønhørligt portræt af vanviddet. I KNÆK fortælles hudløst ærligt og med befriende humor om livet på den lukkede. Her oplever vi et knækket menneskes kampe med sig selv. Misbruget, der får ham til at drikke rengøringssprit, de svære relationer til de andre beboere. Jalousien.

Let læst, stort indtryk

Læseoplevelsen er inddragende og underholdende. Digtene er lette at læse, og der er masser af plads på siderne. Der fortælles ikke en decideret historie, digtene beskriver snarere en række situationer, der tegner et ubønhørligt portræt af vanviddet. Læseren sidder på første række og kan se, hvordan sindet gør krumspring og refuserer som en anden rodeohest, der forsøger at smide rytteren af.

KNÆK gør indtryk. Det er en bog, man fortæller andre om, og husker i lang tid efter.  

Knæk af MIkael Josephsen. Forlag: Gyldendal