Imperier i en kokosnød

Biografisk roman om manden, der ville skabe en kokosnødsspisende og fredselskende ø-koloni i Bismarckhavet.

Ultra-veganeren og utopisten August Engelhardt (1875-1919) rejser væk fra det pølsespisende kejserrige Tyskland. Han køber en palmeø i Bismarckhavet, hvor han vil grundlægge en koloni af veganske nudister, der kun spiser kokosnødder og tilbeder kokosnødden som en gud og ikke mindst lever i fred.

Feberdrøm om en bedre verden

Men vejen for August Engelhardts idealistiske mission for en bedre verden møder modstand. Øen, Kabakon, hører under de kejserlige tyske kolonier i Stillehavet, og selv i tropevarme, regn og malaria trives bureaukratiet og fordomme i bedste velgående. Disciplene er få, ofte upålidelige og Engelhardt selv har sine skyggesider. Alligevel fortsætter August Engelhardt ufortrødent sin mission med galskaben i hælene og den truende Første Verdenskrig i horisontens aftenland. 

Medrivende forfatterstemme

Martin Kracht, schweizisk forfatter, skriver provokorende tankevækkende og humoristisk. Som læser sidder man i det dilemma, at man ikke kan lade være med at grine og løfte øjenbrynene over August Engelhardt plagede skæbne, da manden ofrer alt for at skabe en bedre verden. Samtidig er Engelhardts verdensomspændende fantasi en allegori over, de store imperiers snarlige afvikling. På den måde spænder "Imperium" fabelagtigt over person- og nationalhistoriske temaer.  

Tropeø
Ukendt fotograf
20.09.18