Hvor intet bryder vinden

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.07.16
”Hvor intet bryder vinden” er Leonora Christina Skovs 6. roman. Det er en uhyggelig spændingsroman med, hvad dertil hører af uvejr, mennesker der forsvinder sporløst og skumle tjenere. Derudover rummer romanen nogle kraftfulde personportrætter som spidder mange af tidens trends.
Leonora Christina Skov - Hvor intet bryder vinden
"Hvor intet bryder vinden" er en meget populær titel på bibliotekerne og jeg måtte vente længe på endelig at få den i hænderne. Med høje forventninger kastede jeg mig ud i læsningen og blev hurtigt grebet af handlingen.  
 
7 meget forskellige mennesker, 3 mænd og 4 kvinder, inviteres på et gratis arbejdsophold på en lille ø ud for Esbjerg. De er forskere, forfattere og kunstnere. Alle 7 har en personlig grund til at tage ud på øen, med navnet Stormø. De flygter alle fra noget i deres nuværende eller tidligere liv, og det er så det, romanen langsom afdækker. På øen skal de bo i et hus af glas, uden internet og mobildækning, og uden mulighed for at komme væk før måneden er gået. Vejret på øen er barskt og spiller med i uhyggen som et vådt og truende bagtæppe.
 
Meget hurtigt går det op for læseren, at øen ikke er venligt indstillet overfor beboerne og at de ikke er helt så fremmede for hinanden, som vi først ledes til at tro. 
 
Det er en spændingsroman og kan læses udelukkende som en rigtig god en af slagsen. Derudover er personportrætterne både morsomme og ondskabsfulde. Særligt indtryk gør den kontante duftforsker, Greta, som siger lige, hvad hun tænker uden hensynstagen til andre mennesker.
Romanen skildrer, hvordan moderne mennesker oplever at være uden kontakt til deres daglige verden og tvunget til at forholde sig til fremmede mennesker. Skov skifter synsvinkel mellem personerne og på den måde får læseren indblik i, hvordan alle tænker om hinanden. Det bidrager til persontegningen og øger uhyggen. 
 
En meget velskrevet og underholdende roman, som kan læses af alle, der kan lide thrillere med fremdrift og interessante romanpersoner. 
 
 
Materialer