Den spanske borgerkrig, FPG / Archive Photos / Getty Images / Universal Images Group
Den spanske borgerkrig, FPG / Archive Photos / Getty Images / Universal Images Group

Historie, hvor finder du det?

07.02.19
DHO om lidt? Fortvivl ikke, hvis der ikke er nogen bog på hylden om lige dit emne.

Nogle gange er der desværre ikke skrevet noget på dansk om det emne, som du har valgt at skrive opgave om, selvom det er det allermest spændende og interessante emne! Men start alligevel med en søgning på hilbib.dk, det giver dig et godt overblik over mulighederne lige her og nu. Husk at bruge emnefelterne i venstre side til at afgrænse din søgning.

Er der ikke noget, der lyder godt nok, så kast dig over bibliotek.dk. Det er den side, som søger på samtlige biblioteker i Danmark. Brug igen søgefelterne i venstre side til at indsnævre din søgning. Kig efter ’se hvilke biblioteker der materialet’, for at se om bogen overhovedet er til at få fingre i. Er der grøn firkant udfor titlen bare ét sted, kan du skride til bestilling. Og lav dig en bruger med det samme, så går næste bestilling meget hurtigere.

Og kommer der ingen bøger frem? Så går du til hilbib.dk igen, går ind under E-bøger & medier, tjekker kategorierne til venstre og vælger fx Historie og geografi, eller Studerende. Hér finder du databaser over flere forskellige emner, på dansk og engelsk. Historiens verden er god til verdenshistorien, og du kan finde mange kildetekster her. Danmarkshistorien er koncentreret om vores historie i Danmark, mens en database som Student Resources in Context fx giver adgang til mange emner inden for både historie, samfundsfag og politik. Det er artikler, du her får fat i, skrevet af fagpersoner, og det er fra databaser, som du trygt kan referere fra.

Du kan selvfølgelig også altid komme ned på biblioteket og tale med en bibliotekar om dit emne og dine litteratursøgninger.

Materialer