Henriettes sommerlæsning – Evigt liv og islænderen i Danmark

Henover sommeren kan du følge med i hvad bibliotekets medarbejdere glæder sig til at læse - eller allerede har læst - på ferien, hjemme i haven eller på stranden.

Jeg har længe været nysgerrig efter at læse forunderlige Bian Shen af norske Torbjørn Øverland Amundsen. Ungdomsromanen skulle efter sigende være en original og fascinerende fantasyfortælling, der med et filosofisk tvist fornyer genren med flere fortællerstemmer og bevidsthedslag, hvor nutid og fortid hænger uløseligt sammen.

Arthur er en del af en lille udvalgt gruppe af helt specielle og ualmindeligt kloge børn, der aldrig bliver mere end 14 år, og gennem menneskehedens historie er blevet genfødt gang på gang i en ny og spæd barnekrop, når de er fyldt fjorten. Men da Arthur, den nat han fylder 14, forbereder sig på at dø, sker der noget, som aldrig er sket før. Imod al forventning overlever han sin 14-års fødselsdag…

Som gammel hestepige, og derefter en alt for lang pause på 20 år, genoptog jeg sidste år ridningen i den fantastiske og vilde natur omkring Kongelunden på Amager. Her har jeg fundet glæden ved at ride på især islandske heste, og jeg kan derfor ikke vente med at læse Pernille Stensgaards smukt illustrerede bog Den fantastiske historie om islænderen i Danmark. Den islandske hests historie i Danmark begynder med dens ankomst midt under Ungdomsoprøret i 1960’erne, som protest mod en snobbet overklassesport, hvor hestene befandt sig meget langt fra deres natur. Denne lille stærke, solide og selvstændige hest fra landet af is kom med en helt anden natur, og tog med sine fem gangarter, ærlige sind og enestående power danskerne med på rejsen ind i en anden af hestenes verden.

Og så går sommerferien i år til Irland, så jeg har fundet mit gamle lasede eksemplar af Turen går til Irland frem igen. Men hvor turen sidst gik til Nordirland, går roadtrippen denne gang langs kyster, søer og bjerge gennem Syd- og Vestirland. Jeg glæder mig til igen at læse mere om det grønne land med den smukkeste natur.

God sommerlæsning!

Foto: Hillerød Bibliotekerne
Foto: Hillerød Bibliotekerne