Hej, vil du starte en revolution?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.07.18
Hvorfor ikke starte en revolution og gøre verden til et bedre sted at leve. Der skal ikke så meget til… bare en god idé og evnen til at få andre med på den.

”Utopia for realister” er en af de bøger som vil kunne forandre verden. Historikeren Rutger Bregman, tager fat i tre af verdens helt store problemer – ulighed, knaphed på tid og restriktionerne af global mobilitet. I bogen giver Rutger Bregman nogle tankevækkende bud på, hvordan vi som mennesker kan gøre livet meget bedre for mange flere. En af dem er en 15 timers arbejdsuge. Forskning viser at jo mindre vi arbejder, jo mere effektiv bliver vores indsats. Med baggrund i dette og mange flere fakta får Rutger Bregman overbevist om at det giver god mening at arbejde mindre. 

Hvis verden skal forandres er vi nød til at udfordre status quo og vores vante forestillinger om arbejde, økonomi, ulighed og migration. National Museets direktør Rane Willerslev udfordre i bogen ”Tænk vild” netop de vante forestillinger. Hr. Willerslev opfordre til at revolutionére hierarkierne på arbejdspladsen og skrotte nulfejls-kulturen, og i stedet få mere vildskab, nørderi og fordybelse tilbage! Bogen er opbygget som en række korte essays eller peptalks, hvor Rane Wilderslev lufter en opmuntrende blanding af holdninger og erfaringer om bl.a. tværfagligt samarbejde, kreativitet, ledelse og lederskab. Hvis en massiv mængde af mennesker efterlevede Ranes pointer og satte faglighed over færdigheder, turde tænke mere vildt og lave fejl, opfattede ledere som de første blandt ligemænd, ville verden så ikke blive forandret til det bedre?

En anden metode til en bedre verden kunne være at stoppe op og forholde sig kritisk til udviklingen og egne vaner. Det er netop hvad Imran Rashid gør i bogen ”Sluk”. ” ”Køb et vækkeur, og smid telefonen ud af soveværelset – skærme ødelægger søvn og sex.” skriver Imran Rashid. Imran Rashid er læge og har selv udviklet apps og andre digitale værktøjer til sundhedssektoren. Sluk” er derfor ikke en anakronistisk løftet pegefinger, men en saglig opfordring til at genfinde selvkontrollen og tænke langsigtet, frem for at springe fra det ene digitale fix til det næste. Et engelsk studie viser, at vi check’er vores smartphone 150 gang i døgnet, hvilket svare til ca. 5 timers aktivt forbrug. … kysser du en du elsker 150 gange i døgnet? Gør det og start en revolution.

Tags
Materialer