Film i Stemningen hjemme i stuen

Bibliotekets to filmnørder anbefaler film fra Filmstriben

Per & Jacob som står for bibliotekets filmfællesskab, ”Film i Stemningen”, har en lille hilsen til jer! I disse tider, hvor vi ikke kan mødes og se filmene sammen, så har Per & Jacob ideer til film I kan nyde hjemme i sofaen via Filmstriben. I denne omgang vil vi fokusere på biografiske spillefilm og dokumentarer.

Ex Libris - The New York Public Library: Vi er nok en smule farvede i form af vores arbejdsplads, men ikke desto mindre vil vi gerne se den prisvindende dokumentar om New Yorks folkebiblioteker. Hvilken betydning har biblioteket for et samfund og hvordan fungerer det i det amerikanske samfund?

The Go-Go boys: I den helt anden boldgade har vi dokumentaren om det israelske filmselskab, Cannon Films, der producerede over 300 film i (meget) varierende kvalitet fra 1967 til 1994. De står f.eks. bag film som ”American Ninja” og den moderne klassiker ”Bloodsport”. Det er en vild historie om et ligeså vildt filmselskab!

Meeting Gorbachev: En dokumentar om den interessante statsleder Michail Gorbatjev i samtale med den legendariske filmskaber Werner Herzog. 

Jacques – en mand af havet: Vi elsker historier om passionerede mennesker, og her passer filmen om Jacques Cousteaus godt ind. Vi glæder os til at dykke ned i den berømte havforskers liv.

Paula og Colette – To film der fortæller livshistorien om forfatter/skuespiller/journalist, Sidonie-Gabrielle Colette, og billedkunstneren Paula Modersohn-Becker. Vi har tidligere vist biografiske film om kunstnere til ”Film i Stemningen”, og her har vi to interessante film, som har været på radaren i et stykke tid.  

Rigtig god fornøjelse!