jeg haaber og tror twin peaks vil samle os igen_Jonas Okholm Jensen
jeg haaber og tror twin peaks vil samle os igen_Jonas Okholm Jensen

En Twin Peaks fans bekendelser

02.08.19
Har du også svært ved at forstå, hvad Twin Peaks egentligt handler om? Måske bliver du lidt klogere med Jonas Okholm Jensens underholdende roman om filmhistoriens største mysterium!

"Dette er ikke en digtsamling. Det er ikke en roman. Det er ikke film-analyse"

Sådan lyder det på bagsiden af Jonas Okholm Jensens seneste bog, Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen. Bogen er resultatet af et års frenetisk skrivning på baggrund af kult tv-serien Twin Peaks tilbagevenden til skærmen. Det er ikke nogen af delene i sig selv, men der er spor af dem alle.

Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen er en Twin Peaks-fans bekendelser. Det er historien om en besættelse, der startede, da Okholm så filmen  Fire Walk With Me (på dansk Laura Palmers sidste dage ) som 12-årig, og som aldrig er gået væk. Det er et forsøg på at forstå Twin Peaks knudrede univers, gennem den ofte alt for uvirkelige virkelighed, der omgiver det, og omvendt: “TWIN PEAKS hjælper med en forståelse. Man kan se sit eget liv og gå mindre vaklende."

I bogen møder vi Steffen, en karakter fra en roman, der aldrig blev skrevet, og vi møder Cooper, Laura, Bob og Jonas. Alle er de en del af Okholms arbejde med at forstå angsten, volden og skønheden på skærmen og rundt om den. Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen, er uden tvivl en af de mest dybdegående undersøgelser af Twin Peaks, der foreligger på dansk. Ikke akademisk, men helvedes engageret. 

Jonas Okholm Jensen deltager til årets litteraturfestival Ordet er Løs, hvor du bl.a. kan høre ham læse op af sin underholdende roman.

Jonas Okholm
Materialer