Sissel Jo Gazan
Et spin af løgne

Det vildeste krimifix på mobilen!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.07.16
Sissel Jo Gazan skaber suspense i læserens lomme med sms-krimien "Et spin af løgne"

Hvis du nogen sinde får en sms fra Anne Hauge så træk vejret stille og roligt og sig til dig selv: Det er bare fiktion, hun findes ikke i virkeligheden. Med mindre altså, at du har glemt, hvordan hun har fået dit nummer…

Det skete for mig, da jeg søndag på vej ud af døren fik en sms med teksten: ”Du er færdig, dit perverse svin”, fra en afsender ned navnet, Anne Hauge. Hjertet nåede lige at hoppe op i halsen på mig, inden jeg besindede mig og tænkte, hmm… det her har du prøvet før – altså at få en mærkelig sms fra en ukendt person. Det skete, sidst jeg havde tilmeldt mig en sms-novelle fra Sms-Press, hvilket jeg netop havde gjort igen, et par dage for inden. Mit ræsonnement førte mig frem til at den netop modtaget besked, nok var den første sms i krimi-fortællingen, ”Et spin af løgne”, af Sissel-Jo Gazan.

Selvom jeg nu var klar på fiktionens præmisser, så fulgte der de næste to døgn en nervepirrende kæde af dødstrusler på sms’er, som virkede skræmmende autentiske - netop fordi de tikkede ind og blandede sig  i rækken af virkelige sms’er fra mine venner og familie. I alt 4 personer skrev frem og tilbage og leverede tekstbidder i min indbakke, som dannede et handlingsforløb, eller snarere et plot. Det viser sig, at Anne Hauge er en ung pige indlagt på psykiatrisk hospital. Som optakt til sin udskrivelse sender hun dødstrusler til den mand, der tilsyneladende har gjort hende ondt, mens hun var barn; Hans Bier og dennes hustru Beth. Også psykiateren Frej bliver infiltreret i trekantsdramaet, der kort og godt handler om hævn og viljen til at føre den ud i livet – og ud i yderste konsekvens.

Netop det faktum, at fiktionen krøb ind i min egen virkelighed, fordi den blev leveret som sms’er gjorde, at jeg oplevede fortællingen, som noget der foregik i ”real time”. Det gav en ekstra suspense til læsningen, som man ikke finder helt på samme måde, når man læser en papirbog.

Sissel-Jo Gazans sms-novelle kan anbefales til alle, der elsker god krimilitteratur og bare lige har brug for et hurtigt fix i lommeformat:)

For at få gratis adgang til "Et spin af løgne", skal du:

  1. Klikke ind på SMSpress
  2. Vælge Hillerød Bibliotekerne i toppen af siden
  3. Validere dig med lånerkort og mobilnummer i højre side af skærmen.

Så er du klar!

Husk at du også finder andre spændende Sms-noveller af forfattere som Merete Pryds Helle, Kenneth Bøegh Andersen, Julie Hastrup og Svend Åge Madsen.

 

 

Materialer