Alma anbefaler: De bedste YA fantasy-serier

Nu hvor påskeferien nærmer sig anbefaler Alma fra 8. klasse de bedste fantasy-serier til unge.

Definitionen af Fantasy er, at det på en eller anden måde omhandler noget overjordisk som ffor eksempel magi eller talende dyr, så hvis dette ikke er noget for dig, vil jeg anbefale at tjekke Sci-fi-genren ud i stedet. Alle de her bøger har på den ene eller anden måde en form for romantik i sig, så jeg vil umiddelbart sige, at du helst skal være 13 eller ældre, før du læser dem.

Så hvis du mangler en god serie at kaste dig over i løbet af påskeferien (eller på et hvilket som helst andet tidspunkt) kan du kigge med her:

Throne Of Glass

Den talentfulde forfatter Sarah J. Maas’ debut serie. Den er fyldt med plottwists og romantik, og er i øvrigt virkelig velskrevet. Næsten alle karaktererne bliver rigtig detaljeret beskrevet. Med denne her serie er det værd at vide, at ikke alle bøgerne er oversat til dansk endnu, så enten må man læse de sidste på engelsk eller vente på den danske oversættelse.

 

Et Rige af Torne og Roser

Ígen er det Sarah J. Maas med en lidt kortere serie, der handler meget om romantik og intriger. Den er meget Fantasy-agtig med elvere, magi, alfer osv. – så det skal man godt kunne lide. Også i denne her serie skal man være opmærksom på, at ikke alle bøgerne er oversat til dansk.

 

Ravnenes Hvisken

Denne serie af Malene Sølvsten foregår i nutiden men med stor fokus på nordisk mytologi og asatroende mennesker. Den er nem at leve sig ind i, fordi hovedpersonen har nogle meget naturlige reaktioner på de ting, der sker omkring hende.

 

Prinsen af Ondskab

Det lyder måske super kliché, men denne serie af Holly Black er virkelig spændende og næsten umulig at lægge fra sig igen. Når man læser den, er det meget vigtigt, at man følger godt med, da det hele linker sammen til sidst. Den kan godt virke lidt mindre action pakket end de tre andre serier, da den her mest handler om adelens spil og underlige regler.

 

Rød Dronning

Denne serie kan virke lidt kliché på folk, der har læst meget Fantasy. Dog vil jeg sige, at forfatteren Victoria Aveyard har givet den lidt twists, så den ikke bliver alt for tør. Hovedpersonen er rigtig godt skrevet, og det er nemt at sympatisere med hende. Den har ret meget action, og minder på en måde lidt om Hunger Games.

 

Roser og Violer

Rosenholm-trilogien - også kaldet roser og violer - foregår i nutiden ligesom Ravnenes Hvisken. Den vil uden tvivl få en til at tænke på Harry Potter, fordi den foregår på en kostskole for magi. Den er skrevet af Gry Kappel Jensen, og man følger fire piger, der alle skal starte på Rosenholm. Deres personligheder er helt forskellige, og deres historier er først komplet uafhængige af hinanden. Det resulterer i, at bogen ikke bliver for ensformig at læse i starten.

God fornøjelse!

Artiklen er skrevet af Alma, der går i 8. klasse. Hun har været erhvervpraktikant på Hillerød Bibliotekerne i denne uge.

Udstilling YA fantasy
01.04.22