Jens Blendstrup

Jens Blendstrup hører til de store, vilde og stærke forfatternavne i Danmark.

Han har en lang række udgivelser bag sig, både noveller, romaner, radiospil og ikke mindst performances. Blendstrup mestrer om nogen at tale og skrive om svære, pinlige, dybe og tragiske ting på en gennemført humoristisk måde – uden at det egentlig piller ved alvoren.

Blendstrup er en ener i dansk litteratur og man kan ikke lade være med at elske ham højt for de fuldstændig vanvittige tekster, som med humor, vandvid og genkendelighed tager os med bukserne nede. Han har bl.a. været flittig gæst på mange litteraturfestivaler, på landets gymnasier og mange andre steder, fordi han altid giver en unik og anderledes performance. Tærsklen er lav – man skal bare kunne tåle lidt brovten - og så er man med. Samtidig er der masser af substans, som man kan blive ved med at vende tilbage til. Der ligger stor sårbarhed, uhøjtidelighed og tilgivelse i hans måde at skrive og tale om verden på.

Blendstrup har tidligere indgået i bandet Frodegruppen, og har siden sidste vinter optrådt med improviserende jazzkoncerter for børn sammen med Jeppe Zeeberg og Oliver Laumann.

Skrevet af litteraturformidler Ulla Stangerup

Ordet er Løs 2022

Oplev Jens Blendstrup til årets litteraturfestival.

Læs mere og se det fulde program på hilbib.dk/ordeterlos