Opgaveskrivning

Her finder du en række gyldne hjemmesider til din skriveproces.

Ordnet.dk

Ordnet.dk er en hjemmeside der indeholder to ordbøger og en korpus.

Den ene ordbog dækker det danske sprog fra 1950 frem til i dag, og bliver løbende opdateret. Det er primært denne ordbog vi vil anbefale, du bruger, når det kommer til opgaveskrivning, med mindre du vælger et emne, hvor det er relevant at kende til det danske sprog og dets ordforbrug fra før 1950’erne.

Den anden ordbog dækker det dansk sprog i perioden 1770-1950. Denne kan bruges hvis du i din opgave arbejder med gamle danske tekster. Her kan der være ord, du ikke kender til, da de ikke længere bliver brugt i det danske sprog.  

KorpusDK er et opslagsværk, som kan fortælle noget omkring hvordan ord bliver brugt i det moderne danske sprog. Du vil derfor kunne finde ord i forhold til hvordan de bruges i en række forskellige teksttyper, som er udvalgt for at give et mangfoldig billede af det danske sprog. Dette Korpus er for dig, der skal skrive opgave om det danske sprog, eller bare er interesseret i det danske sprog.

Det Danske Sprog- og Litteraturselvskab står for at ordnet.dk bliver vedligeholdt og opdateret. Ordnet.dk er god at benytte i forbindelse med opgaveskrivning, da den gratis i modsætning til andre online-ordbøger.

Find Ordnet.dk her.

Tjekord.dk

Tjekord.dk er en hjemmeside, der kan tjekke efter stavefejl, som ikke er blevet fanget af stavekontrollen. Fx hvis du har skrevet standart (rytterfane), men du i virkelige mente standard (kvalitetsmæssigt niveau). Det er denne type fejl som tjekord kan være med til at opdage, når du kører din tekst igennem Tjekord. Derfor er Tjekord et virkelig godt værktøj, når det kommer til at rette din opgave igennem inden afleveringen.
Siden er frit tilgængelig - find tjekord.dk her.