Historie og idéhistorie

Til dig, der skal skrive opgave i historie.

Danmarkshistorien.dk

På denne hjemmeside kan du finde alt hvad du har brug for at vide om dansk historie, fra oldtiden frem til i dag. Du kan finde et hav af seriøse artikler med tydelige kildehenvisninger. Danmarkshistorien.dk er drevet af det historiske institut på Aarhus Universitet.
Siden er frit tilgængelig - find Danmarkshistorien.dk her.

Historiens Verden

HistoriensVerden guider dig igennem hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til 21. århundrede. Det er et godt sted at starte, når du skriver opgave eller bare vil vide noget om verdenshistorien.
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find Historiens Verden her.

Det Kongelig Biblioteks digitale samling

Det Kongelige Bibliotek har en stor digital samling, som er frit tilgængelig for alle. Her kan du finde alt lige fra breve fra kendte historiske personer til partiprogrammer og meget mere. Samlingen har mange forskellige brugsmuligheder, men er nok mest brugbar for dig, der skal skrive opgave i historie eller samfundsfag.
Siden er frit tilgængelig - find samlingen her.

Kilderne.dk

Kilderne.dk er Rigsarkivet digitale samling, og herinde vil du kunne finde kilder fra 800 år af danmarkshistorien.
Siden er frit tilgængelig - find Kilderne.dk her.

Library of Congress

Library of Congress hjemmeside giver dig adgang til en lang række af digitale samlinger, hvor du kan finde alt lige fra bøger, fotos, aviser, kort osv. omkring USA og landets historie. Så hvis du skal finde informationer om USA, kan det anbefales at du tjekker denne hjemmeside ud. 
Siden er frit tilgængelig - find Library of Congress her.

Mediestream

Danmarkshistorien fortalt i danske aviser! Mediestream Folkebibliotek gør det muligt at læse i udvalgte historiske aviser fra perioden 1918 til 2001. Lige nu tæller tilbuddet 6,5 mio. avissider fordelt på 67 titler. Du har adgang til Mediestream, når du befinder dig på biblioteket i Hillerød eller Skævinge - find Mediestream her

Women's International Studies

Fyldig database, der indeholder en guldgrube af litteratur indenfor kønsforskningen, både som fuldtekst og referencer - et stærkt værktøj til søgning i international kønsforskningslitteratur inden for især humaniora og samfundsfag.
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find databasen her.