Dansk

Til dig, der skal skrive opgave i dansk.

Til dig der skal skriv opgave i dansk, om det danske sprog eller om dansk litteratur, så er det her nogle relevante hjemmesider: 

Arkiv for dansk litteratur

Arkiv for dansk litteratur er en god hjemmeside, hvis du ikke har mulighed for at låne ældre danske tekster. Her kan du finde en del af den ældre danske litteratur i perioden fra middelalderen og frem til midten af det 20. århundrede.
Siden er frit tilgængelig - find Arkiv for dansk litteratur her.

Epoke.dk

Opslagsværk over dansk litteraturhistorie før 1900. Siden giver et godt overblik over de forskellige perioder som f.eks. Romantikken, samt portrætter af forfatterne.
Siden er frit tilgængelig - find Epoke.dk her.

Forfatterweb 

Forfatterweb er et stort forfatterleksikon med ca. 800 artikler om både danske og udenlandske forfattere. Der er et stort udvalg af både klassiske og nye forfattere indenfor alle genrer. Forfatterweb anbefales til orientering, inspiration eller som udgangspunkt for en opgave. Alle portrætter bliver løbende opdateret og ca. 50 nye forfattere bliver tilføjet om året.
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne. Dele af indholdet er tilgængeligt uden login - find Forfatterweb her.

Gyldendals onlineordbøger

Gennem biblioteket har du adgang til Gyldendals trofaste røde ordbøger. Onlineudgaven indeholder otte sprog: Engelsk, tysk, fransk, spansk, svensk, norsk, italiensk og dansk. Dansk indeholder Retskrivningsordbog, Synonymordbog, Dansk Fremmedordbog. 
Du har adgang til den hjemmefra, når du er borger i Hillerød Kommune, og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne - find Gyldendals onlineordbøger her.

Litteraturens verden

Siden har fokus på europæisk/vestlig litteratur, men behandler også litteratur fra Latinamerika, Afrika, Asien osv. Du skal være borger i Hillerød Kommune og oprettet som bruger på Hillerød Bibliotekerne for at få adgang - find Litteraturens verden her.

sproget.dk

sproget.dk er en hjemmeside, hvis formål er skabe et sted med overblik og hjælp til alt hvad der rører sig indefor det danske sprog. Siden er et samarbejde mellem Kulturministeriets institutioner for sprog og litteratur, Dansk Sprognævn og Det Dansk Sprog- og Litteraturselskab.
Siden er frit tilgængelig - find Sproget.dk her.