Vejledning til lån og aflevering

Sådan låner og afleverer du materialer hos os

Som låner på Hillerød Bibliotekerne har du fri adgang til at låne bøger, film, musik og spil med hjem. Lånetiden er normalt 1 måned, dog har visse materiale en kortere lånetid. Hvis du er i tvivl om afleveringsdato, kan du tjekke udlånskvitteringen, spørge personalet eller logge ind her på hjemmesiden for at se alle dine lån.

Hvordan?

Du låner materialer ved at bruge selvbetjeningsmaskinerne, som du finder i forhallen. Her skal du bruge dit sundhedskort eller lånerkort. På maskinerne har du også mulighed for at forny eller få en status på dine lån. Du får en kvittering for de lånte materialer hvor du også kan se hvornår de skal afleveres.

Har du glemt dit sundheds- eller lånerkort, kan du stadig låne materialer ved at trykke ”Glemt kort?” på selvbetjeningsmaskinerne.

Aflevere dine lån

Du afleverer dine lån i vores afleveringsmaskine, som er i forhallen til venstre for ekspeditionen. Du får en kvittering, som er dit bevis for, at dine lån er blevet afleveret. Hvis du afleverer for sent, skal du betale et gebyr.

Du kan aflevere døgnet rundt i vores afleveringsautomat udenfor Hovedbiblioteket eller bogindkastet i Skævinge. Hvis du vil benytte automaten ved Hovedbiblioteket, skal du dog bruge dit sundhedskort og din kode for at kunne aflevere.                              

Hvis du har brug for hjælp, er du velkommen til at henvende dig til os.