Fortællehuset

 

På Hillerød Børnebibliotek finder I Fortællehuset som er vores helt fantastiske hus fyldt med leg, læring og litteratur.

Fortællehuset er skabt med et ønske om, at skabe litterære rammer, som indbyder børnene til at lege både med deres jævnaldrende og deres forældre.

Ved at skabe et univers der taler til børnenes fantasi, skaber vi også en unik sproglig legesituation, hvor børnene helt naturligt bruger nye ord inspireret af den litterære fortælling, som Fortællehuset altid læner sig op af.

Skiftende temaer

Fire gange om året skifter Fortællehuset tema, og der er således altid nye ord og lege at hente i vores Fortællehus.

Til Fortællehusets forskellige temaer vil I altid kunne finde gode bøger, som passer til tematikken i huset. I kan således altid læse en god bog i de bløde læsestole lige ved Fortællehuset, eller tage den sproglige udvikling med hjem og bruge oplevelserne i Fortællehuset til videre samtale og sprogudvikling.

Fortællehuset er samtidig et socialt sted hvor Hillerøds børn har mulighed for at møde hinanden og skabe nye fælleskaber.

På Hillerød Børnebibliotek skaber vi selv alle vores temaer, og vi er altid åbne for jeres forslag til universer, der kunne indtage og inspirere i vores Fortællehus.

Hvis I ønsker at dykke længere ned i vores legende univers i Fortællehuset kan I her på siden finde fine billeder fra vores tidligere udstillinger. Måske de endda dukker op igen i fremtiden – hvem ved?

Særligt for daginstitutioner

Vores Fortællehus er ideelt til daginstitutioner og henvender sig til alle børn i alle aldre. Temaet i vores Fortællehus taler altid sammen med litteratur, og I kan derfor altid låne bøger med hjem, som vil kunne fortsætte legen og samtalen om emnet i jeres institution.

Kontakt

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte børnebibliotekar Sofie Funder Allermann.

Mail: sofal@hillerod.dk / Telefon: 7232 5813